Image
Vredesacademie #2

VREDESACADEMIE - Palestijnen en de Israëlische kolonisatie (Ludo De Brabander)

Icon info Group 7
Info
Gent

De vredesacademie is een gratis drieluik lessen over de bevrijdingsstrijd van Palestijnen, Koerden en Sahrawi, georganiseerd door Vrede vzw. Ludo De Brabander, woordvoerder van Vrede vzw, geeft de tweede les over de Palestijnen en de Israëlische kolonisatie.

VREDESACADEMIE - Palestijnen en de Israëlische kolonisatie (Ludo De Brabander)

Een drieluik over de emancipatorische strijd van volkeren voor hun rechten. In deze tweede reeks van de Vredesacademie geven we geschiedenis en context bij de bevrijdingsstrijd van Palestijnen, Koerden en Sahrawi.

21 maart | Palestijnen en de Israëlische kolonisatie

📣 Ludo De Brabander, woordvoerder Vrede vzw

De Palestijnen strijden al vele decennia voor hun rechten. De stichting van Israël in 1948 leidde tot het ontstaan van het Palestijnse vluchtelingenprobleem dat tot vandaag doorleeft. In 1967 bezette Israël de overige Palestijnse gebieden. Sindsdien voert Israël in de Westelijke Jordaanoever een intensieve kolonisatiepolitiek en wordt de Gazastrook aan een blokkade onderworpen. Mensenrechtenorganisaties stellen dat er sprake is van een apartheidspolitiek en zware inbreuken op het internationaal (humanitair) recht.

We brengen de geschiedenis en achtergrond van dit bezettingsconflict in kaart. We onderzoeken waarom de Palestijnse strijd zo moeilijk verloopt en bekijken hoe internationale actoren de weg naar een duurzame vrede belemmeren.

Voorgaande lessen
Volgende lessen
Praktische info
  • De lessen gaan door in De Expeditie (Dok Noord 4F, Gent) en starten telkens om 19u30
  • Het drieluik of de afzonderlijke sessies zijn open voor iedereen en gratis
  • Gelieve in te schrijven via eva@vrede.be
  • Info via vrede.be of het Facebook-evenement