Image
StandUpForClimate_211022

Stand Up For Climate - vrijdag 21 oktober 2022 staan jongeren 'op' voor het klimaat

Icon action
Actie

VRIJDAG 21 OKTOBER STAAN JONGEREN ‘OP’ VOOR HET KLIMAAT
#standupforclimate

Op vrijdag 21 oktober 2022 worden alle Belgische kinderen en jongeren uitgenodigd om ‘op te staan’  voor het klimaat. Scholen, jeugdcentra, jeugdbewegingen: we hebben jullie allemaal hard nodig om de hele bevolking in actie te krijgen. Hoe kan jij meedoen?

 

Waarom staan we op?

Overstromingen, hittegolven, droogtes, bosbranden... vandaag laat de klimaatverandering zich overal ter wereld voelen.. De impact neemt met de dag toe en als we niets doen, zullen de gevolgen voor het leven op aarde onomkeerbaar zijn. Zoals het IPCC stelt in zijn laatste rapport:

De klimaatverandering is er: We moeten alles op alles zetten om de effecten te beperken

Vorig jaar riepen meer dan 100 scholen: "Wake up for Climate!" Nu moet iedereen wakker zijn en is het tijd om op te staan! #standupforclimate

 

Image
StandUpForClimate_211022

Hoe kan je deelnemen?

Met je klas/school

  • Markeer vrijdag 21 oktober in je agenda. Twee dagen later, op zondag 23 oktober, vullen we de straten van Brussel in de grootste klimaatmars ooit!
  • Registreer hier je school. Na registratie houden wij je op de hoogte van de actie en krijg je toegang tot een klimaat Quiz en allerlei educatieve klimaat-tools.
  • Maak met de jongeren een affiche/spandoek voor de klimaatmars met het symbool van de actie (een groene cirkel) op de handen, het voorhoofd... Maak als groep een foto en/of video en deel deze op onze en je eigen netwerken (Facebook, Instagram, Tik-Tok...) met de hashtag #standupforclimate. Hergebruik deze posters/affiches dan op zondag 23 oktober tijdens de grote klimaatmars in Brussel. 
  • Heb je zelf een creatief idee met slogans, toneelstukjes, flyers, brieven aan politici? Geen gek idee is té gek voor het klimaat. Laat ons weten wat jullie wilde plannen zijn. De keuze is aan jou!

Hoe kan je deelnemen?

Met je jeugdbeweging

Op vrijdag 21 oktober is het dag van de Jeugdbeweging. Allerlei acties worden over heel Vlaanderen georganiseerd.

  • Doe mee met je jeugdbeweging en laat van jullie horen: #standupforclimate

  • Nodig je leden uit om deel te nemen aan de klimaatmars op zondag 23 oktober.

Extra inspiratie?

  • Nodig de jongeren uit om deel te nemen aan een klimaatquiz!
  • Maak er een heuse klimaatdag (of week) van en ga met de educatieve tools aan de slag.
  • Nieuw lesmateriaal klimaatrechtvaardigheidLaat je leerlingen zelf onderzoeken, debatteren en acties bedenken. Ga aan de slag met de educatieve tool over migratie ten gevolge van klimaatverandering, co-creatief uitgewerkt door Vrijplaats (Arteveldehogeschool) en 11.11.11. Ontdek hier meer info. (4-6 de jaar secundair onderwijs)

Na registratie van je actie ontvang je toegang tot de klimaatquiz en educatieve tools.

Image
StandUpForClimate_211022

Vragen of wilde plannen?

 

Contacteer ons via standup@coalitionclimat.be

 

De Klimaatcoalitie, CNCD-11.11.11, Coren asbl, 11.11.11, GoodPlanet, WWF