Image
Black Lives Matter protest

Sta mee op tegen racisme!

Icon action
Actie

Op zondag 24 maart komen we met een collectief van organisaties en burgers op straat in Brussel tegen racisme en discriminatie. 11.11.11 schaart zich zeer duidelijk achter deze actie. Ook onze jongeren kruipen op het podium om de vele aanwezigen te laten schreeuwen tegen racisme. 
Kom mee decibels produceren!  

Image
sta op tegen racisme

Racisme en discriminatie zijn nog altijd een vernietigende realiteit. In het onderwijs, op de arbeidsmarkt of op de huurmarkt… worden mensen uitgesloten op basis van hun achtergrond of huidskleur. Racisme vergiftigt de samenleving, of het nu op sociale media is of in dagelijkse contacten. Ook op het internationale toneel drukt de koloniale erfenis haar stempel. Van gelijkwaardigheid is nog geen sprake. Denk maar aan de oneerlijke handelsakkoorden en het feit dat lage inkomenslanden disproportioneel opdraaien voor de klimaatcrisis. Of aan het migratiebeleid: het geweld aan de grenzen en de duizenden doden op zee maken duidelijk dat ook in Europa niet alle levens even sterk mee tellen.

 

We willen niet aan de zijlijn blijven staan en pleiten resoluut voor een beleid waarin rechtvaardigheid, inclusie en menselijkheid centraal staan. 
 

Praktisch

We verzamelen om 12u aan het station Brussel-Centraal. Daar start en eindigt de manifestatie. Nadien zijn er sprekers van verschillende organisaties. Meer info over de campagne van Sta op tegen racisme vind je hier.