Image
SBTB

Saved by the bell op 5 oktober

Icon action
Actie

Studio Globo vraagt alle scholen om op 5 oktober de schoolbel extra te laten rinkelen. Dat is de actie Saved by the bell

Doe mee en laat horen dat we goed onderwijs voor iedereen heel belangrijk vinden.

Goed onderwijs voor iedereen?!

‘Leerlingen en leerkrachten zijn soms opgelucht als ze ‘s avonds de schoolbel horen. Maar miljoenen kinderen en jongeren horen de schoolbel zelden of nooit rinkelen.’

Op woensdag 5 oktober, op de Internationale dag van de Leerkracht, roept Studio Globo alle scholen op om de schoolbel extra te laten rinkelen. Zo laten ze de wereld horen dat iedereen zich moet blijven inzetten voor goed onderwijs! Het is een hefboom voor ontwikkeling en gelijke kansen.

Elk jaar doen er gemiddeld 500 scholen mee; dat zijn zo'n 140.000 leerlingen, studenten, leerkrachten en docenten. Ook in het buitenland klinkt er meer en meer belgeluid.

Registeer je klas of school

Doe mee en registreer je school op www.savedbythebell.be.

  • Zo toon je mee hoeveel mensen bellen voor het recht op goed onderwijs;
  • ontvang je een pakket gratis posters en brochures om de actie zichtbaar te maken op school;
  • krijg je automatisch de nieuwsbrief toegestuurd met de laatste informatie voor een geslaagde actie op je school.

Thema

Voor kinderen is school veel meer dan alleen een plek om te leren. Het is een veilige plaats om zich te ontwikkelen in een sfeer van welbevinden en geborgenheid. Saved by the bell zet het thema ‘goedvoelen op school’ dit jaar in de kijker.

Voorbereiden in de klas

Om het belmoment in de klas of school voor te bereiden, geeft Studio Globo tips en lessuggesties. Al deze tips, suggesties en bijlagen zijn vrij te downloaden via www.savedbythebell.be.