Image
Start deur-aan-deuractie in Kuurne

11.11.11 voor vrijwilligers

Ben je vrijwilliger bij 11.11.11? Dan vind je hier een overzicht van de informatie die voor jou relevant is. Neem alles gerust eens door.  Nog een vraag? Contacteer je vrijwilligersondersteuner of vul het formulier onderaan in.

Organiseer een straffe film of documentaire

11.11.11 stelt graag enkele films en documentaires aan jou voor. Organiseer een filmavond in jouw bibliotheek, cultureel centrum of op een andere plek in jouw gemeente.
Heb je zelf een suggestie voor een film, documentaire of boek?  Geef hem door via het formulier onderaan.

Duty of Care

‘Duty of Care’ vertelt het straffe verhaal van de Nederlandse “klimaatadvocaat” Roger Cox, die uiteindelijk één van de meest invloedrijke personen op de planeet werd (says Time Magazine) door als pionier in klimaatrechtszaken eerst de Nederlandse staat, en recent ook de gas- en oliegigant Shell te laten veroordelen. De vonnissen creëerden een mondiale schokgolf in de juridische- en ondernemingswereld, en deden wereldwijd een hoop andere Klimaatzaken ontstaan, waaronder ook de Belgische klimaatzaak.

Watch DUTY OF CARE, The Climate Trials.  A Nic Balthazar film. on YouTube.
Watch THANK YOU FOR THE RAIN - official trailer on YouTube.

Thank you for the rain

De Keniaanse boer Kisilu legde vijf jaar lang zijn dagelijks leven vast met een camera. Die laatste kreeg hij van de Noorse filmmaker Julia Dahr. Het resultaat is een opmerkelijke documentaire over de schokkende gevolgen van de klimaatverandering voor de kleine boeren op het Afrikaanse platteland.

Meer info en reserveren

The great green wall

Inna Modja volgt door Senegal, Mali, Nigeria, Niger en Ethiopië de ontluikende Grote Groene Muur door de Sahel-regio van Afrika - een van de meest kwetsbare plekken op aarde - en legt daarbij de acute gevolgen bloot van de ernstige bodemdegradatie en de versnellende klimaatverandering die de Grote Groene Muur wil tegengaan: toenemende woestijnvorming, droogte, schaarste van hulpbronnen, radicalisering, conflicten en migratie.

Meer info en reserveren

Watch THE GREAT GREEN WALL TRAILER on YouTube.
Watch BIGGER THAN US by Flore Vasseur (2021) - Official Trailer on YouTube.

Bigger Than Us

De 18-jarige Melati zet zich al sinds ze 6 jaar oud was in tegen plasticvervuiling in haar thuisland Indonesië.  Ze vertrekt op reis om overal ter wereld jongeren te ontmoeten die strijden tegen de klimaatcrisis.

Van de favela's van Rio tot afgelegen dorpen in Malawi, van geïmproviseerde boten aan het Griekse eiland Lesbos tot Indiaanse ceremonies in de bergen van ColoradoRene, Mary, Xiu, Memory, Mohamad en Winnie tonen ons de prachtige wereld van van moed en engagement, van je engageren voor iets dat veel groter is dan jezelf.

Meer info en reserveren

Captain Nova

Het jaar 2050. De volwassen vrouw Captain Nova reist terug in de tijd om de wereld te redden van een vreselijke natuurramp. Maar door die tijdreis verandert Nova terug in een meisje van 12. Samen met haar robotje is zij de enige die ons kan behoeden van de apocalyptische catastrofe. 

Dit spannende en milieubewuste avontuur met veel respect voor de stem van kinderen, won de prijs van Beste Kinderfilm op het Nederlandse Cinekid festival.

Meer info en reserveren

Watch CAPTAIN NOVA - trailer NL on YouTube.
Watch Arica - trailer - NL subs on YouTube.

Arica

In 1984 verscheepte het Zweedse mijnbedrijf Boliden giftig afval naar Chili.  Een deel van het afval wordt gedumpt aan de rand van de woestijnstad Arica. Met dramatische gevolgen: verschillende bewoners krijgen kanker en steeds meer kinderen worden geboren met afwijkingen. 

Het dorp daagt Boliden voor de rechter voor de jarenlange illegale dumping van toxisch afval in hun achtertuin. Maar is het dorp wel opgewassen tegen de sluwe advocaten van de Zweedse gigant?

Meer info en reserveren

Heb je zelf een boeiende film gezien of een boek gelezen over ongelijkheid, klimaatrechtvaardigheid of internationale solidariteit?  Geef ons jouw suggestie door via het formulier.

Jouw suggestie voor een boek of film

Mogen we je eventueel even bellen voor wat extra informatie?
Geef je suggestie voor een film, documentaire of boek en inspireer andere 11.groepen.
Titel Korte inhoud of beschrijving Soort Doelgroep
Vragen of opmerkingen kan je hier kwijt

De verschrikkelijke aardbevingen in Turkije en Syrië troffen miljoenen mensen.
Vraag meer steun voor de slachtoffers.  Voeg uw naam toe aan de petitie en doe mee.