Image
Header evenement forward fest

Waarheidsgetrouw zijn in tijden van desinformatie (MO*)

Vr 6 mei van 10u45 tot 11u45

Sprekers: Nathalie Van Raemdonck (VUB), Eva Davidova (Amnesty International) en Kyrill Hartog (Are We Europe)

Taal: Engels

Samen met een panel van communicatieprofessionals en -experts denkt Jago Kosolosky (hoofdredacteur MO*) na over hoe je in het desinformatietijdperk kunt gedijen zonder leugens te vertellen. Want vandaag verspreiden leugens zich altijd sneller dan de waarheid en lijken ze meer alomtegenwoordig en langduriger. 

Wanneer niemand nog gelooft in het concept van de waarheid en een fact-free politiek de overhand krijgt, profiteren leugenaars met financiële of ideologische agenda's. Maar we zijn niet hulpeloos en kunnen met succes tegen de stroom ingaan.

Sprekers

Nathalie Van Raemdonck

Nathalie Van Raemdonck is doctoraatsonderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel, verbonden aan het Hannah Arendt Instituut. Haar onderzoek gaat over sociale media platformen, sociale normen en de organische verspreiding van misinformatie online.

Image
Nathalie Van Raemdonck

Eva Davidova

Eva Davidova is woordvoerder van Amnesty International Vlaanderen.

Ze is een journalist en mensenrechtenactivist uit Tsjetsjenië, met bijzondere aandacht voor LGBTI+ en vrouwenrechten in de Kaukasus.

Image
Eva Davidova

Kyrill Hartog

Kyrill Hartog is journalist, storyteller, digitaal strateeg en bestuurder bij Are We Europe, een stichting die pan-Europese media-initiatieven stimuleert.

Image
Kyrill Hartog