Image
Header evenement forward fest

Intentie vs Impact: Het White Savior Industrial Complex

Do 5 mei van 14u tot 16u - online

Een interactieve workshop met 'No White Saviors'
Gemodereerd door Alaso Olivia Patience, Lubega Wendy Namatovu en Rwothomio Gabriel

Taal: Engels

Vaak denken individuen en organisaties die werken binnen humanitaire of filantropische ruimten (of het nu gaat om internationale gezondheid of ontwikkelingssamenwerking, vooral uit landen met een overwegend witte bevolking) dat ze zijn vrijgesteld van gesprekken over white saviorism. Dit is gevaarlijk en leidt ertoe dat individuen en organisaties geloven dat ze een uitzondering zijn in plaats van hun bijdrage hieraan te onderzoeken

Tijdens deze workshop willen we noodzakelijke ongemakkelijke gesprekken voeren die tot verandering kunnen leiden. We onderzoeken het concept van white saviorism door te definiëren wat het is, waarom het schadelijk is voor ethische duurzame verandering en hoe we white saviorism concreet kunnen ontmantelen.

No White Saviors is een campagne geleid door een overwegend vrouwelijk en overwegend Afrikaans team van professionals, gevestigd in Kampala, Oeganda.  Hun collectieve ervaring in de ontwikkelings- en hulpsector heeft geleid tot een diepgaand engagement om dingen te zien veranderen in een meer gelijkwaardige en anti-racistische richting.

Lees meer over 'No White Saviors'

Gemodereerd door:

Alaso Olivia Patience

Als Oegandese sociaal werkster, geboren en getogen in Jinja, heeft Olivia een passie voor het helpen van kwetsbare bevolkingsgroepen en het ondersteunen van initiatieven vanuit de gemeenschap.

Na jaren met verschillende NGO's te hebben gewerkt en te hebben gezien hoe westerse weldoeners schade aanrichten, is ze op zoek gegaan naar een betere weg. Olivia is moeder van Lebron James Jr. en heeft een echtgenoot die dol is op basketbal. Familie, geschiedenis en identiteit zijn allemaal erg belangrijk voor haar en een belangrijke bron van haar motivatie.

Image
Alaso Olivia Patience van No White Saviors

Lubega Wendy Namatovu

Lubega Wendy Namatovu is beroepsmatig een activiste en pleitbezorger voor mensenrechten met een graad in ethiek en mensenrechten.

Als 27-jarige Oegandese is zij zeer gepassioneerd door sociale verandering die gedreven wordt door rechtvaardigheid met de mens als middelpunt.

Image
Lubega Wendy Namatovu van No White Saviors

Rwothomio Gabriel

Rwothomio Gabriel is de historicus van het team, die de anderen altijd iets nieuws leert over de Afrikaanse geschiedenis in het bijzonder. Hij is een fervent voorvechter van het uitwissen van systemen die ongelijkheid in alle vormen in stand houden.

Rwothomio is een individu met een passie voor verandering en de ontwrichting van die systemen, die op hun beurt de verbetering van gemarginaliseerde individuen en gemeenschappen noodzakelijk maken. Hij is een Pan-Afrikanist die gelooft dat de eenheid van Afrikaanse mensen op het continent en over de hele wereld de sleutel is voor de bevrijding van zwarte mensen overal.

Hij beheert ook de sociale media-accounts van het team en is de go-to voor technische kwesties.

Image
Rwothomio Gabriel van No White Saviors