Image
Header evenement forward fest

Dynamische en adaptieve toekomstpaden

Vr 6 mei van 12u15 tot 13u15

Spreker: Aline de Araujo Alonso (Butterfly Works)

Taal: Engels

Organisaties en personen actief in internationale samenwerking worden vaak geconfronteerd met complexe veranderingen en steeds snellere ontwikkelingen. Er zijn veel onzekerheden over een groot aantal externe factoren, zoals bijvoorbeeld de Covid-pandemie, mondiale economische ontwikkelingen, toenemende polarisatie, geopolitieke conflicten, klimaatverandering, maar ook veranderende donorbijdragen en de opkomst van nieuwe technologieën

In deze workshop presenteren we de methodologie van dynamische en adaptieve toekomstpaden, een strategisch en creatief proces om een stappenplan te definiëren dat bestand is tegen onzekere en complexe toekomstbeelden.

In een interactieve sessie zullen we oefenen met deze methode om je eigen paden te creëren die bestand zijn tegen een onzekere toekomst.

Spreker

Aline de Araujo Alonso

Aline Alonso is een Braziliaanse designer, die momenteel in Europa woont.  Ze heeft een Master of Integrated Design van de Köln International School of Design. Ze is tegenwoordig een design researcher bij Butterfly Works (Amsterdam), een social design studio die pioniert met het gebruik van co-creatie en design thinking in internationale ontwikkeling.

Ze heeft onderzoek en ontwikkeling geleid bij projecten voor verschillende sociale thema's en partners waaronder Plan International, Oxfam Novib, WarChild, GSMA, UNCDF, GIZ, Light for the World. Aline gelooft dat co-creatie essentieel is in een wereld waar besluitvorming gelijk staat aan macht en privileges. Haar grootste doel als ontwerper is om mensen te inspireren, sterker te maken en te activeren om te handelen in de richting van sociale en publieke innovatie en een actieve rol te spelen in het bouwen van de toekomst die zij willen.

Image
Aline De Araujo Alonso