Image
Header evenement forward fest

Deep Democracy: naar nieuwe vormen van democratische participatie

Vr 6 mei van 14u40 tot 15u40

Een workshop van Hummus, the art of deep democracy
Onder begeleiding van Fanny Matheusen

Taal: Engels

Steeds meer mensen keren zich af van gevestigde vormen van democratische participatie. Dekolonisatie en verminderde betrokkenheid van de basis zetten organisaties die werken aan internationale solidariteit ertoe aan om 'alternatieve' vormen van participatie te verkennen.

Deze sessie laat je zien hoe belangrijk het is om de eigen interne besluitvorming en participatie te heroverwegen en om te innoveren. En innoveren is mogelijk omdat verschillende innovatieve praktijken op het gebied van besluitvorming en participatie al in de praktijk worden gebracht.

Eén van deze praktijken is Deep Democracy, dat inmiddels veel gebruikt wordt in de Belgische en internationale context. HUMMUS, een deskundige organisatie op het gebied van Deep Democracy, leidt ons door de ins en outs van deze methode voor inclusieve besluitvorming en conflictbeheersing.

Begeleid door:

Fanny Matheusen

Fanny begeleidt mensen en/in groepen bij het durven werken met verschil.  Ze leert je luisteren naar de wijsheid van de minderheid. Fanny combineert praktijk en theorie op een eigen wijze. Ze zet je aan het denken met haar
meervoudige blik op wat er in de samenleving gebeurt en haar verbondenheid met mensen en anderszijn.

Fanny is oprichter en bezieler van Goesthing bv en initiatiefneemster van HUMMUS, The Art of Deep Democracy. Ze is auteur van de boeken 'Rebelleren kan je leren', 'Van zondebok naar zebra' en 'Mijn held is een hulpverlener'. Ze is practitioner, instructor en supervisor in de Deep Democracy Lewis-methode.

Image
Fanny Matheusen - Hummus