Image
Klimaatmars Back To the climate 2021

Klimaat in je klas

Wil je werken rond klimaatrechtvaardigheid op school?
Vrijplaats (Arteveldehogeschool) en 11.11.11. ontwikkelden samen twee educatieve pakketten. Eén met focus op migratie en één met focus op gender. Laat je leerlingen onderzoeken, debatteren en acties bedenken en zet het klimaatthema op de agenda.

Beeldmateriaal

Inhoudelijke animatiefilmpjes

Watch Klimaatrechtvaardigheid on YouTube.

Klimaatrechtvaardigheid 

Watch Klimaatmigratie on YouTube.

Klimaatmigratie

De klimaatcrisis raast verder. Meer en meer mensen ondervinden nu al zware gevolgen. Alleen treft het ons allemaal niet even hard. Zo moeten meer een meer mensen hun thuis verlaten op de vlucht voor overstromingen of droogte.

Watch Klimaat en gender on YouTube.

Klimaat en gender

De klimaatcrisis raast verder. Meer en meer mensen ondervinden nu al zware gevolgen. Alleen treft het ons allemaal niet even hard. Zo worden rechten van vrouwen meer geschonden. 

Watch Klimaat en schulden on YouTube.

Klimaat en schulden

De klimaatcrisis raast verder. Meer en meer mensen ondervinden nu al zware gevolgen. Alleen treft het ons allemaal niet even hard. Zo kunnen sommige landen zich niet beschermen door torenhoge schulden.

Climate Justice - Spoken Word

Watch Climate Justice on YouTube.
©Kelvin Akpaloo

Climate Justice - Spoken Word by Kelvin Akpaloo

Een korte video over 'Climate Justice' - spoken word door Kelvin Akpaloo - aan de hand van de input van jongeren tijdens een jongerenevent, creëerde hij de tekst. 

Korte video-getuigenissen

Klimaatactivisten getuigen

In landen als de Filipijnen en Zambia zijn de gevolgen van klimaatverandering sterk voelbaar. Wij geven daarom graag het woord aan jongeren die daar tegen vechten. Maak kennis met de Filipijnse Jinky en de Zambianen Béatrice, Ireen, Edwin, Chimzy en Grace. Zij vertellen ons waarom ze actie voeren, maar ook welke gevolgen van de klimaatverandering ze ervaren in hun gemeenschap. 

Watch Klimaatactiviste Beatrice Caroline Phiri You retain Foundation Zambia 1Planet4All short on YouTube.

Radiojournaliste Béatrice Phiri

Béatrice Phiri (22) is een jonge radiojournalist en klimaatactivist.  Ze gaat in haar land op zoek naar getuigenissen over de impact van de klimaatcrisis, maar ook over de veerkracht en dromen van jonge klimaatactivisten.

Watch Klimaatactiviste Ireen Ngandu Zambia 1Planet4All on YouTube.

Ireen Ngandu plant bomen

Ireen (24) kaart de problemen van haar gemeenschap aan en wil een positieve impact hebben op het milieu. Ze vertelt hoe ze haar bijdrage ziet en vertrouwt ons haar dromen toe. 

Watch Getuigenis Stuurman Edwin Nasrele Zambia 1Planet4All on YouTube.

Stuurman Edwin Nasrele

Edwin is een jonge Zambiaan. Hij vertelt hoe zijn gemeenschap honger heeft en lijdt onder de immense droogte als gevolg van klimaatverandering.

Watch Klimaatactivist Chimfwembe Chibuta Chimzy Zambia 1Planet4All on YouTube.

Chimfwembe Chibuta Chimzy

Chimzy en Shuko zijn rappers. Hun muziek gaat over afval en klimaatverandering in Zambia. Het is hun manier om deze thema's op de agenda te krijgen.

Watch Getuigenis Grace CHileshe Chanda Zambia 1Planet4All on YouTube.

Grace Chileshe Chanda

Grace (19) kaart de problemen in haar dorp aan. Ze spreekt met evenveel frustratie als enthousiasme over haar ambities. Grace wil bijdragen aan positieve verandering, maar verder studeren is financieel niet evident.

Watch Klimaatactiviste Jinky Esguerra  PMCJ Filipijnen 1Planet4All 3min on YouTube.

Klimaatactiviste Jinky Esguerra

Jinky studeerde af als politicoloog. Na haar opleiding ging ze aan de slag bij de Philippine Movement for Climate Justice (PMCJ), een partnerorganisatie van 11.11.11. Ze is er campagnemedewerker voor de thema’s land, voedsel en water.