Image
Dag van de 4de Pijler 2024 staande ovatie voor Luc

Dit was de Week van de 4de Pijler 2024

Duik in het overzicht van alle informatie en sfeer tijdens de voorbije Week van de 4de Pijler. 

Image
Banner Weel 4de Pijler 2024

Elk jaar organiseert het 4de Pijlersteunpunt de Week van de 4de Pijler. Waarmee we inspiratie willen geven aan de 4de Pijlerorganisaties, kansen geven om elkaar te leren kennen en de Belgische 4de Pijler tonen aan de wereld.

360 deelnemers haalden inspiratie uit de 20 sessies of 32 uur aan infosessies, workshops en netwerkmomenten. Een week waarin we met trots de 4de Pijler tonen aan elkaar en de wereld.

Wat vond jij van de Dag van de 4de Pijler?

Welke sessies of vormingen moeten we nog eens aanbieden of welke moeten we bijsturen? Dit is waardevolle info voor andere 4de Pijlerorganisaties en daarvoor hebben we echt jouw mening nodig.

PS: Wij krijgen ook subsidies en hebben daar deze evaluatie van jullie voor nodig, dat kennen jullie waarschijnlijk wel. Help jij ons aan voldoende evaluaties te geraken? Bedankt.

Download de gebruikte presentaties

Ondertekent jouw 4de Pijlerorganisatie ook mee de brief? Verspreiden jullie mee deze brief in jouw gemeente of provincie?

In deze brief tonen we wat die duizenden solidaire vrijwilligers wereldwijd realiseren met hun projecten vanuit Vlaanderen. Hoe ze ook lokaal in steden en gemeenten bijdragen aan mondiale solidariteit. En we vragen voldoende ondersteuning, zodat we nog meer impact kunnen hebben. Samen met het lokale beleid werken we op die manier aan een rechtvaardige wereld.

 

Download en onderteken de brief hier.

Image
Dag 4de Pijler Marina ondertekent brief

Maandagavond

Dit was een infosessie over het internationale onderzoek rond solidaire burgerinitiatieven in Senegal en Nepal. Het definitieve onderzoek komt binnen enkele weken uit. Volg onze nieuwsbrief om dan het onderzoek en onze bevindingen te kunnen lezen

Het onderzoek waar dit webinar over ging is deel 2 van een groter geheel en wordt over enkele weken officieel voorgesteld. Het eerste deel van het onderzoek kan je hier downloaden.

Dinsdagavond

Bos+ nam ons mee in het verlies van biodiversiteit wereldwijd. Maar er is ook goed nieuws: lokale gemeenschappen kunnen een grote rol spelen in het afremmen en stoppen van dat verlies. En de 4de Pijler ondersteunt vaak die lokale gemeenschappen, hoe kunnen wij dus helpen om dat verlies van biodiversiteit af te remmen?

Woensdagavond

Deze infosessie gaf een overzicht waar we nu staan met de SDG's? In België, Nederland en wereldwijd.

 

 

 

Dit was de Week van de 4de Pijler 2023

Alle presentaties, info en foto's van 2023 kan je hier nog steeds terugvinden.

Alle info van 2023