Image
Brahim Bairi-Marobel

Marobel

Interview

De organisatie Marobel wil de economie, het onderwijs en de ziekenzorg in Marokko verbeteren. Voorzitter Brahim Bairi is zich bewust van de uitdaging: “Er bestaat op veel vlakken nog een grote achterstand.”

Een band die de werking versterkt

“Onze landen en onze koningshuizen hebben altijd een goede verstandhouding gehad met elkaar, die relatie gaat heel ver terug”, begint Brahim. “Marokko is een zeer agrarisch land. De economie, ziekenzorg en het onderwijs hebben een enorme achterstand. Er is bijvoorbeeld geen schoolplicht. Daarom staat Marokko op verschillende vlakken achter op de rest van de wereld.”

De medewerkers van Marobel willen iets terugdoen voor hun land van herkomst. “De koning zit al 18 of 19 jaar op de troon en heeft al wel wat inspanningen geleverd, dus er is een basis. Maar omdat Marokko zo’n groot land is, zal het langer duren voordat de hele bevolking de effecten van de veranderingen voelt.”

Image
Brahim Bairi-Marobel

Wij proberen een steentje bij te dragen aan ons land van herkomst.

Brahim Bairi

De projecten van Marobel 

Marobel zet zich in om de economie, het onderwijs en de ziekenzorg te verbeteren. Ze organiseren verschillende projecten voor de bevolking. “We begeleiden niet alleen kinderen om naar school te gaan, maar helpen ook boeren bij de landbouw. Marokko heeft de afgelopen tien jaar zwaar op landbouw ingezet. Wij hebben dan ook een project gedaan in een klein dorpje in het noorden van het land om de boeren te helpen.” Brahim is zeker van plan om verder te blijven gaan met de organisatie zolang hij dat kan.

 

 

Artikel: Jonathan Cieters – AP Journalistiek