Image
Marjan_Hasselt

Marjan uit Hasselt is #1van11

Beweging

Met z'n allen maken we het warme gevoel waar 11.11.11 voor staat, we zijn allemaal 1 van 11. In weer en wind zetten 11-vrijwilligers zich in voor duurzame verandering. Iedere maand zetten we één 11-vrijwilliger in de kijker en leren we hem of haar beter kennen.

Dit keer aan de beurt: Marjan Menten, 41 jaar uit Hasselt. Marjan is 15 jaar vrijwilliger voor 11.11.11. Van haar 10e tot haar 20e deed zij mee aan de deur-aan-deur verkoop van de VKSJ.  Sinds 5 jaar is zij opnieuw actief en organiseert ze sportieve evenementen zoals het volleybal- en badmintontornooi en de 11.Trail in Hasselt.

Image
Marjan_Hasselt

Waar houd jij je mee bezig in deze coronatijd?

Ik ben leerkracht LO en mijn leerlingen sportief actief houden vergt heel wat creativiteit in coronatijden met alle geldende maatregelen. Voor de rest breng ik veel tijd thuis door met mijn kinderen. Ik zit gelukkig niet te veel uren achter de PC want daar ben ik echt niet voor gemaakt.

Wat is voor jou de beste manier om de dag te beginnen?

Mij niet naar het werk te moeten haasten en nog wat knuffelen in bed met mijn dochters. Ik geniet er ook van om mijn loopschoenen aan te trekken voor een toertje in alle rust en stilte.

Ik ben leerkracht LO en ik ben blij dat ik met mijn inzet voor de 11.trail mensen samenbreng om te sporten voor het goede doel.

Wat was je leukste ervaring bij 11.11.11?

De kick van high-fives (pre-corona 😉) van de enthousiaste lopers en wandelaars aan de aankomst van onze eerste 11.Trail in Hasselt. Ik was 's avonds doodmoe maar supercontent!

Welke uitvinding hoop je dat er binnen 20 jaar is uitgevonden?  

Naast doeltreffende geneesmiddelen voor de meeste ziektes en een afkoeler voor de hele aarde, moeten er voor mij niet heel veel nieuwe uitvindingen komen. Ik ben iemand die zelf nogal graag controle heeft. Een zelfsturende auto en alles wat daar nog op volgt is helemaal niet aan mij besteed.

Image
Marjan_11Trail

11.11.11 is een goeie gewoonte die ik vanuit mijn kindertijd met veel plezier terug heb opgepikt.

Wat is je favoriete campagnethema van 11.11.11?

Ik vind de Changemakers van de afgelopen jaren heel mooi gekozen: sterke mensen die hun vel riskeren om de ongelijkheid in hun thuisland aan te vechten en echt voor verandering zorgen. Ze moeten alle mogelijke steun krijgen.

In welk filmuniversum zou je graag willen leven?

Ik ben geen geweldige filmkenner maar de charme van grootstad Parijs in Le fabuleux destin d'Amélie Poulin zegt met wel wat.

Waarom ben je vrijwilliger voor 11.11.11?

11.11.11 is een goeie gewoonte die ik vanuit mijn kindertijd met veel plezier terug heb opgepikt. Je komt in contact met warme, interessante mensen die dezelfde dingen belangrijk vinden. 11.11.11 investeert heel veel tijd in haar grote netwerk van vrijwilligers en ze ondersteunen en begeleiden alle initiatieven met veel enthousiasme (dankjewel Claudia en Alexis). Een aanrader voor iedereen die een klein steentje wilt bijdragen aan CHANGE!

Word net als Marjan #1van11

Vragen of opmerkingen kan je hier kwijt
Je hoeft ons je telefoonnummer niet te vertellen, natuurlijk. Maar er gaat niets boven een goed gesprek om elkaar te leren kennen.
Laat ons gerust weten wanneer dat wel of net niet uitkomt.