Image
Change Youth

Startmoment projectoproep ‘Connect for Global Change’

Icon info Group 7
Info
Brussel

Een nieuwe projectoproep voor kleine en middelgrote burgerinitiatieven die via creatieve, impactvolle en innovatieve projecten EU-burgers informeren over en betrekken bij mondiale uitdagingen. Alle info over deze subsidies krijg je tijdens dit start- en infomoment.

Voor wie?

Ben je betrokken bij een kleine of middelgrote organisatie? Is het werken rond mondiale uitdagingen zoals klimaatverandering, gendergelijkheid, armoede of uitsluiting iets voor jou? En heb je zin om impact te creëren door een sterk bewustmakingsinitiatief op te starten?
Als je op de vorige 3 vragen ‘ja’ antwoordde, dan kan je steun krijgen via het project Connect for Global Change. Alle info krijg je op dit startmoment van ‘Connect for Global Change’.

Het is voor kleine, middelgrote, diaspora en/of grassroots organisaties vaak niet gemakkelijk om aan financiële projectsteun te komen, en al zeker niet van grote spelers zoals de Europese Unie. Dit project brengt daar verandering in. Connect for Global Change voorziet Europese middelen voor kleine en middelgrote burgerinitiatieven, die via creatieve, impactvolle en innovatieve projecten EU-burgers informeren over- en betrekken bij mondiale uitdagingen. 

Deze projectoproep biedt jouw organisatie de kans om tot december een projectvoorstel in te dienen voor een project in 2025/2026. Goedgekeurde projecten kunnen via 11.11.11 aanspraak maken op Europese projectsteun van €10.000 tot €25.000. Het 4de Pijlersteunpunt van 11.11.11 coördineert Connect for Global Change in Vlaanderen en biedt je coaching, begeleiding en ondersteuning om jullie sensibiliserende projecten te realiseren.  

Image
CfGC 11.11.11

Doel van Connect for Global Change

Het doel van Connect for Global Change is om zoveel mogelijk EU-burgers te betrekken bij het creëren van een inclusieve, eerlijke en duurzame wereld. Ingediende projecten moeten als doel hebben om het bewustzijn rond mondiale thema’s te vergroten, kritisch begrip te stimuleren en de zinvolle betrokkenheid aan te moedigen. 

Als deelnemende organisatie kan je via een bewustmakingsproject jouw doelgroep (met een bijzondere focus op jongeren en mensen die zich nog niet engageren voor mondiale thema’s) in staat stellen zich te engageren, actie te ondernemen en kritisch na te denken over mondiale uitdagingen. 

Lees hier alle voorwaarden van de projectoproep.

Waarover gaat dit infomoment?

We doen het volledige project uit de doeken. Waarover gaat het precies? Hoe kan je een project indienen? Welk doel willen we ermee bereiken? Welke soorten initiatieven kan je opstarten? Welke mondiale thema’s vallen onder het project? Wie is de doelgroep precies? Hoeveel financiële steun kun je ontvangen? Op welke begeleiding mag je rekenen en welke gratis vormingen krijg je aangeboden? Wanneer kan je project starten en hoe lang mag het duren,…?

Tal van vragen die we op 25 september met enthousiasme beantwoorden! 

Programma

  • 13u30: Welkom 

  • 14.00: Kennismaking met Connect for Global Change 

    • Infosessie over de inhoudelijke focus en thema’s van het project

    • Vragenronde 

  • 16u30: Netwerkmoment met hapje en drankje

Praktische info

  • 25 september 2024 van 13u30 tot 17u00.
  • Brussel: de exacte locatie laten we nog weten aan alle ingeschreven.
  • De voorstelling is in het Nederlands, maar met ruimte en aandacht voor deelnemers die bij voorkeur in het Frans of het Engels communiceren.

Schrijf je hier in

Aanwezig / op de hoogte blijven
We gebruiken jouw telefoonnummer alleen als we je last-minute moeten bereiken in verband met deze vorming.
Jammer genoeg moeten we dit vragen van de donor (Europese Unie). Deze info wordt anoniem verwerkt en nooit aan een naam of andere gegevens gekoppeld.

Enkel het jaar

Ook dit hebben we nodig voor onze verantwoording aan de Europese Unie en wordt anoniem bijgehouden.

Image
Banner logo's Connect for Global Change en EU

 

 

 

 

 

 

 

 

.