Image
Afrikaanse vrouw op de markt - tekening - Afractie

Debatavond Vrouwenwelzijn in Afrika

Icon debat Group 3
Debat
Mechelen

Afractie en het 4de Pijlersteunpunt van 11.11.11 nodigen jullie van harte uit om deel te nemen aan een debatavond over 'Vrouwenwelzijn in Afrika' in Mechelen op donderdagavond 25 april.

Image
Afrikaanse vrouw op de markt - tekening - Afractie

Programma

  • 19u15  Welkom

  • 19u30 Inleiding van de avond door auteur Humeyra Cetinel  

    In haar werk legt Humeyra vaak de nadruk op diversiteit, emancipatie en intersectionaliteit. Dit mede vanuit haar eigen ervaringen; als kind van migranten, als moslim, en als vrouw.

  • 20u00 Panelgesprek met MO* journaliste en documentairemaakster Elien Spillebeen als moderator en de panelleden zijn Rina Rabau Nkandu (schepen in Mechelen Mondiale Raad), Humeyra Cetinel (auteur)en Dominique Bellens (medewerker bij Afractie vzw). Na het gesprek is er een mogelijkheid om vragen te stellen.

  • 21u00 Einde - napraten met een drankje.

Tawféex í Jigéen werd in 2022 opgericht door een gemeenschap van vrouwen in Dakar. De organisatie  beoogt het emotionele, mentale, psychologische en fysieke welzijn van vrouwen in Senegal. Een project van enorme waarde in een samenleving waar vrouwen enorme lasten dragen…

Tawféex ì Jigéen is één van de projecten die door de vzw Afractie uit Mechelen ondersteund wordt. Het project kwam als winnaar uit de bus bij de Mechelse Subsidiewedstrijd rond SDG’s in 2023.

Praktische info

  • Wanneer? Donderdagavond 25 april om 19u30, welkom vanaf 19u15.

  • Waar? De debatavond gaat door op de zolder van het Via Via-reiscafé in Mechelen, Zandpoortvest 50.

  • Alle info over de bereikbaarheid kan je hier vinden (te voet, met de bus, met de trein, met de fiets, met de auto) 

  • Interesse? vul onderaan deze pagina het inschrijvingsformulier in.

 

Schrijf je hier in

Welkom op de Debatavond rond Vrouwenwelzijn in Afrika  op donderdag 25 april in Mechelen, een organisatie van Afractie vzw en het 4de Pijlersteunpunt.