TogoKIDS

Adres
Leistraat 9450 Heldergem België
Contactpersoon
Nathalie Van Audenhove
Organisatievorm
vzw
Telefoonnummer
KBO-nummer
501816038

Over de organisatie in België

Actief in provincie(s)
Oost-Vlaanderen
Actief in gemeente(s)
Haaltert
Affligem
Aalst
Opstartjaar
2013
Fiscale attesten
other
Thema(s)
Onderwijs

Over de organisatie in het Zuiden

Werkingsgebied in het Zuiden
Togo

Missie

Het aanbieden van degelijk kleuteronderwijs aan kinderen van 2,5 tot 6 jaar in Togo. Zo kunnen zij zonder leerachterstanden aan de lagere school beginnen.

Historiek

Toen ik in de zomer van 2012 naar Togo afreisde om te helpen als vrijwilliger in een weeshuis, heb ik mijn hart volledig verloren aan dit vrij ongekende, maar toch zo prachtige land en zijn fantastische inwoners. Toch moet ik ook toegeven dat ik zwaar geraakt was door de grote armoede en het schrijnende tekort aan gezondheidszorg en onderwijs. Vooral de kleinste kinderen zijn hierdoor het zwaarste getroffen.

Terwijl onze kindjes in mooie klasjes kwalitatief onderwijs krijgen vanaf 3 jaar, zwerven vele kleutertjes in Togo doelloos in straten. Toen ik terug in België was, kon ik deze beelden maar moeilijk uit mijn gedachten zetten. Daarom heb ik besloten om, samen met enkele nauwe vrienden, een eigen organisatie op te richten die deze problematiek verder zal aanpakken.

Na lang brainstormen is zo vzw TogoKIDS geboren! Wij zullen ons in de toekomst vooral richten op het bouwen van een kleuterschool in het dorpje Wli in Togo. Hier zullen kindjes van 3 jaar tot 6 jaar terecht kunnen voor kwalitatief onderwijs zodat zij zonder leerachterstanden aan de lagere school kunnen beginnen. Verder zullen wij op termijn ook bestaande infrastructuren gaan ondersteunen.

Op zoek naar een andere 4de Pijlerorganisatie?

Zoek hier nog andere organisaties die in hetzelfde land of dezelfde landen (werkgebied) actief zijn of naar organisaties die vanuit dezelfde Belgische gemeente actief zijn.

1

binnen hetzelfde werkgebied binnen dezelfde gemeente