Image
Boekentips campagne Changemakers bibliotheek Koekelare

Inspirerende boekentips

Ook in 2020 zet 11.11.11 changemakers op een voetstuk. Changemakers zijn sterke mensen en straffe organisaties die actie ondernemen. In alle uithoeken van de wereld strijden ze voor beter. Voor mensenrechten, voor democratie, voor een planeet die blijft draaien. Broodnodig werk, dus. Daarom versterken wij hun inzet. Maak kennis met enkele leestips.

Inspirerende Boekentips – voor wie?

Lees je graag boeken? Ontdek onze leestips rond verschillende thema’s gelinkt aan de campagne changemakers.

Ben je vrijwilliger? Ga zeker langs met de boekentips bij je lokale bibliotheek of je favoriete boekhandel.  Neem enkele raamaffiches mee. Vraag een tafel of een plek waar je enkele boeken uit de lijst in de kijker kan zetten, in het kader van de 11.11.11-campagne changemakers.

Werk je zelf in een bibliotheek?  Om de campagne Changemakers naar het brede publiek te brengen, doen we graag een beroep op jou. Want ook in de bibliotheek kan de campagne zichtbaar gemaakt worden. De boekenlijst omvat heel wat interessante boeken; het thema Changemakers kan je heel ruim invullen dit zijn slechts enkele suggesties. We hopen dat je door deze tips inspiratie krijgt om de campagne in jouw bibliotheek in de kijker te zetten.

Extra tip: Fototentoonstelling 'Raqqa, een stad die weer voorzichtig haar gezicht toont'

Speciaal voor onze campagne trok fotograaf Tim Dirven vorig jaar naar Raqqa in Syrië. Hij bezocht er onze partnerorganisatie Totol, een voorbeeld van een straffe changemaker. Heb je ergens een goed zichtbare plaats? Hang dan zeker deze prachtige tentoonstelling op.
 

Image
Boekenrek in een bibliotheek

Praktisch