Vzw The Diaspora Asbl

Intro

Mogen wij ons eerst voorstellen: vzw The Diaspora ( statuten in B.S. 23.12.2011 en recentelijk aangepast gepubliceerd op 17.1.2023) dat onder meer als doel heeft oplossingen te zoeken voor de droogte in Somaliland, het de facto onafhankelijke Noorden van Somalië. Wij hebben met de vzw, naast andere socio-culturele-sport activiteiten hier, een humanitair project “ BIYO” opgezet, wat eigenlijk betekent: water voor iedereen. Het project situeert zich in het district Oodweyne en Salaxley, regio Togdheer. De opeenvolgende burgeroorlogen in Somalië én de klimaatopwarming hebben geleid tot politieke en bestuurlijke problemen maar ook tot ernstige waterschaarste, voor een bevolking die voor 2/3 leeft van veeteelt en semi-nomadisch is. Water is in die regio meer dan ooit een essentieel basisgoed.

Adres
Krakeelplein 2 bus 47 1000 Brussel België
Contactpersoon
Aden Moussa Mahamoud
Organisatievorm
vzw
Telefoonnummer
KBO-nummer
BE 0841.764.119

Over de organisatie in België

Actief in provincie(s)
Antwerpen
Brussel
Actief in gemeente(s)
Antwerpen
Opstartjaar
2011
Fiscale attesten
eigen erkenning
Samenwerkingsverbanden in het Noorden

/

Thema(s)
Gezondheidszorg
Kenmerken
Diasporavereniging

Over de organisatie in het Zuiden

Werkingsgebied in het Zuiden
Somalië
Partnerorganisatie in het Zuiden
BioBIYO

Historiek

We hebben verschillende sociale activiteiten voldaan. Ook hebben allerlei culturele evenementen waar gemaakt. Afgelopen jaren conferectie plaats gevonden op verschillende niveau's zoals Vlaams, Belgisch en Europees parlement.

Op zoek naar een andere 4de Pijlerorganisatie?

Zoek hier nog andere organisaties die in hetzelfde land of dezelfde landen (werkgebied) actief zijn of naar organisaties die vanuit dezelfde Belgische gemeente actief zijn.

1

binnen hetzelfde werkgebied binnen dezelfde gemeente