Vriendinnen van Zambia

Adres
Stijn Streuvelslaan 9120 Beveren België
Contactpersoon
Hilde Van Haute
Organisatievorm
Feitelijke vereniging
Telefoonnummer

Over de organisatie in België

Actief in provincie(s)
Oost-Vlaanderen
Antwerpen
Actief in gemeente(s)
Zwijndrecht
Beveren
Opstartjaar
2015
Fiscale attesten
other
Thema(s)
Watervoorziening
Onderwijs
Gezondheidszorg

Over de organisatie in het Zuiden

Werkingsgebied in het Zuiden
Zambia

Missie

We steunen projecten in Zambia, met de nadruk op zelfredzaamheid van de bevolking. Oa door onderwijs en ondernemerszin te stimuleren. Ook kinderen en specifiek weeskinderen zijn onze zorg. Dit in samenwerking met plaatselijke vrouwen en een congregatie van zwarte zusters. We geloven er sterk in dat zijzelf met de nodige middelen het heft in eigen handen nemen en ervoor zorgen dat er op langere termijn door educatie en landbouw een duurzame ontwikkeling is in Zambia.

Historiek

In 2014 leerden we Julian en Rosalia, twee Zambiaanse zusters, kennen die hier in België een opleiding psychiatrie volgden. Onze vriendschap met hen groeide en toen ze terug naar hun lang gingen, startten we onze vereniging op om hen te steunen. Ondertussen hebben we verschillende acties waarmee we geld inzamelen en zijn we aangesloten bij de GROS Beveren. We steunden ondermeer al de bouw van een school van een weeshuis, de installatie van een waterpomp op een landbouwbedrijf van Tetekela, en financiële en materiële hulp voor een ziekenhuis op Chilubi Island.

Op zoek naar een andere 4de Pijlerorganisatie?

Zoek hier nog andere organisaties die in hetzelfde land of dezelfde landen (werkgebied) actief zijn of naar organisaties die vanuit dezelfde Belgische gemeente actief zijn.

1

binnen hetzelfde werkgebied binnen dezelfde gemeente