Thamer voor vrede

Adres
Tuinwijk 2840 Rumst België
Contactpersoon
Rawaa Alhsooni
Organisatievorm
vereniging
Telefoonnummer

Over de organisatie in België

Actief in provincie(s)
Antwerpen
Actief in gemeente(s)
Rumst
Opstartjaar
2021
Fiscale attesten
--
Thema(s)
Onderwijs

Over de organisatie in het Zuiden

Werkingsgebied in het Zuiden
Irak
Partnerorganisatie in het Zuiden
Abn Hayyan school

Missie

Onze missie is verbetering van de leefomstandigheden in Irak. Meer specifiek in het dorp Waset (ten Zuiden van Bagdad). 
De toestand in Irak is erbarmelijk en daarom willen we onze bijdrage leveren om meer kansen te geven de in eerste plaats aan kinderen, jongeren en ook breder de lokale gemeenschap. We richten ons op materiële verbeteringen van infra-structuur, later willen we eventueel ook inspelen op andere vragen vanuit de lokale gemeenschap.

Historiek

Rawaa Alhsooni is gevlucht in 2011 uit Irak. Ondertussen heeft hij in België een toekomst uitgebouwd, maar bleef hij ook verbonden met zijn 'thuisland' Irak. 

Hij heeft nog vele contacten met familie, vrienden en kennissen in zijn vroeger dorp Waset. 

Daarom wil hij nu met de oprichting van de 4de Pijlervereniging projecten steunen die uit de lokale gemeenschap naar voor worden geschoven. 

Luc Callaerts van de 11.groep in Rumst heeft zich mee achter zijn project geschaard en wil de vereniging ondersteunen. We staan nog maar in de kinderschoenen, maar proberen een eerste project in de basisschool Abn Hayyan te realiseren. Met samenwerking met de partner in Irak (directie van de school) en ook in versterking van onze vereniging in Rumst willen we ervaring op doen om alzo de werking verder uit te bouwen. 

Op zoek naar een andere 4de Pijlerorganisatie?

Zoek hier nog andere organisaties die in hetzelfde land of dezelfde landen (werkgebied) actief zijn of naar organisaties die vanuit dezelfde Belgische gemeente actief zijn.

1

binnen hetzelfde werkgebied binnen dezelfde gemeente