Stichting Embrace

Adres
Posthoornstraat 9300 Aalst België
Contactpersoon
Jurgen Mortier
Organisatievorm
vzw
Telefoonnummer
KBO-nummer
541889114

Over de organisatie in België

Actief in provincie(s)
West-Vlaanderen
Oost-Vlaanderen
Actief in gemeente(s)
Poperinge
Aalst
Opstartjaar
2013
Fiscale attesten
other
Thema(s)
Noodhulp

Over de organisatie in het Zuiden

Werkingsgebied in het Zuiden
Ethiopië

Missie

Samen met lokale NGOs straatkinderen in Ethiopië een betere toekomst bieden.

Historiek

Op 5 november 2013 zetten drie sociale entrepreneurs hun handtekeningen onder de oprichtingsakte van Stichting Embrace. Een initiatief dat hun leven en dat van vele anderen zal veranderen.
Oprichter Jurgen Mortier is sinds jaar en dag vriend van Afrika. Op een tocht door Ethiopië in december 2012 ontmoette hij Nigisti Gebreselassie, oprichtster van ngo Yenege Tesfa, en geraakte hij helemaal in de ban van haar visie om straat- en weeskinderen in Gondar een nieuwe toekomst te geven. In mei 2013 keerde hij terug naar Gondar om er de verdere noden en behoeftes te onderzoeken en bespreken. Zo ontstond de idee om een organisatie op te richten die wereldwijd mensen engageert om activiteiten te organiseren en fondsen te werven voor kinderen in Afrika die een duwtje in de rug kunnen gebruiken.
Toen Johan Van Caekenberghe deze ambitieuze plannen tijdens een evenement hoorde, bood hij zich spontaan aan om de juridische structuur en statuten mee op te stellen. Vervolgens werd hij meegezogen in dit wervelend verhaal en stond hij als bestuurder mee aan de wieg van Stichting Embrace.
Een tweede kameraad, John Verheggen uit Nederland, een man met jarenlange ervaring in de wereld van grote bedrijven en NGO's, kreeg ook lucht van het verhaal in wording en zag meteen een opportuniteit om met zijn expertise en bevlogenheid zijn schouders onder dit nieuwe initiatief te plaatsen.

Op zoek naar een andere 4de Pijlerorganisatie?

Zoek hier nog andere organisaties die in hetzelfde land of dezelfde landen (werkgebied) actief zijn of naar organisaties die vanuit dezelfde Belgische gemeente actief zijn.

1

binnen hetzelfde werkgebied binnen dezelfde gemeente