Solidair met Guatemala

Adres
Langestraat 9300 Aalst België
Contactpersoon
Guido De Schrijver
Organisatievorm
--

Over de organisatie in België

Actief in provincie(s)
Oost-Vlaanderen
Actief in gemeente(s)
Aalst
Opstartjaar
1979
Fiscale attesten
other
Thema(s)
Socio-culturele sector

Over de organisatie in het Zuiden

Werkingsgebied in het Zuiden
Guatemala

Missie

Solidair met Guatemala verleent steun aan mensenrechtenorganisaties en volksbewegingen in Guatemala maar zorgt ook voor opvang en begeleiding van Guatemalaanse delegaties in België en verschaft informatie en educatie gericht op de Vlaamse publieke opinie. Daarbij heeft de organisatie bijzondere aandacht voor christelijke middens in Guatemala die het volk begeleiden in hun strijd tot ontvoogding en bevrijding.

 

 

Wij steunen geen eigen projecten. We dienen als brug tussen donors van hier en organisaties van ginder:

Stad Aalst en een boerenorganisatie De lezers van ons infobulletin en een inheemse vrouwenorganisatie.

 

Historiek

De 'Steungroep voor Rechtvaardigheid en Vrede' werd gesticht  in 1979 op de vooravond van de genocide in Guatemala. De groep veranderde van naam in 2010, ter gelegenheid van de 30e verjaardag van de solidariteit in Vlaanderen met Guatemala en werd van dan af Steungroep 'Solidair met Guatemala.'
De groep telt vandaag negen actieve leden, waarvan de helft in Aalst.

Een van de belangrijkste taken blijft nog altijd het brengen van informatie door middel van een tweemaandelijks infobulletin en af en toe een speciale brochure (270 adressen) en een tweemaandelijkse digitale infobrief (200 adressen).

Daarnaast functioneren we als brugfunctie tussen een aantal donoren hier te lande en volksorganisaties in Guatemala (boerenorganisatie CUC en de Inheemse weduwenorganisatie CONAVIGUA). Daarnaast ook politiek lobbywerk naar vooral het Europese Parlement en opvang van delegaties uit Guatemala. We zijn lidorganisatie van het Europees Netwerk van Oscar Romero Comités en van EU-LAT-Netwerk van Europese NGO's.

Op zoek naar een andere 4de Pijlerorganisatie?

Zoek hier nog andere organisaties die in hetzelfde land of dezelfde landen (werkgebied) actief zijn of naar organisaties die vanuit dezelfde Belgische gemeente actief zijn.

1

binnen hetzelfde werkgebied binnen dezelfde gemeente