Samaccol PLUS

Adres
De Limburg Stirum dreef 8570 Anzegem België
Contactpersoon
Brys Kristel
Organisatievorm
Feitelijke vereniging
Telefoonnummer

Over de organisatie in België

Actief in provincie(s)
West-Vlaanderen
Oost-Vlaanderen
Antwerpen
Actief in gemeente(s)
Waregem
Anzegem
Aalst
Opstartjaar
2015
Fiscale attesten
other
Thema(s)
Onderwijs

Over de organisatie in het Zuiden

Werkingsgebied in het Zuiden
Kameroen

Missie

Samaccol Plus ondersteunt Samaccol - St Marcellin's Comprehensive and Technical College in Binshua/Kameroen. Jaarlijks ondersteunen we een investeringsproject dat door het schoolbestuur voorgesteld wordt. In 2017 (voorjaar) ondersteunen we de bouw van 3 klassen voor de High School.   In 2017 (najaar) ondersteunen we een project om het regenwater beter op te vangen om en rond de klassen , zodat er minder aarde wegspoelt. )Hiervoor worden de resterende klassen voorzien van dakgoten en wordt een waterkeer muur gebouwd rond de speelplaats. Hierdoor moet de omgeving van de klassen netter blijven, hetgeen de gebouwen en de leerlingen ten goede komt.

In 2013 hebben we een computerklas met 35 raspberry Pi's geïnstalleerd. De Raspberry Pi is een type PC dat ideaal is in een regio waar electriciteitsvoorziening zwak is en stof een probleem is. Wil je meer weten hierover ? contacteer ons via FB.

Historiek

Momenteel telt Samaccol Plus 9 leden, woonachtig in verschillende provincies. 4 leden hebben de computerklas met Raspberry Pi's ingericht in 2012. SInds 2015 is de groep opnieuw uitgebreid tot 9 leden. Samen willen we onze schouders zetten onder de investeringsprojecten die door het schoolbestuur ingediend worden. 

Op zoek naar een andere 4de Pijlerorganisatie?

Zoek hier nog andere organisaties die in hetzelfde land of dezelfde landen (werkgebied) actief zijn of naar organisaties die vanuit dezelfde Belgische gemeente actief zijn.

1

binnen hetzelfde werkgebied binnen dezelfde gemeente