Morning Tears België

Adres
Leeuwerikenlaan 8420 De Haan België
Contactpersoon
Ann Cloeckaert
Organisatievorm
vzw
Telefoonnummer
KBO-nummer
0896486767

Over de organisatie in België

Actief in provincie(s)
West-Vlaanderen
Actief in gemeente(s)
De Haan
Opstartjaar
2008
Fiscale attesten
own
Thema(s)
Gezondheidszorg
Onderwijs

Over de organisatie in het Zuiden

Werkingsgebied in het Zuiden
Ethiopië
Nepal
Partnerorganisatie in het Zuiden
Justice For All Ethiopia en Himalayan Children Charity

Missie

 Morning Tears België zet zich belangeloos in voor de kinderen van gedetineerde vrouwen in Ethiopische gevangenissen. Daar is het de schrijnende gewoonte dat, wegens gebrek aan andere steun of opvang, de kinderen mee opgesloten worden met de moeder. Willen we de cirkel doorbreken en deze kinderen een rechtvaardige start bezorgen, dan is er nood aan ondersteuning. Maar al te vaak groeien kinderen op tussen de gevangenismuren, zonder enige toegang tot onderwijs, geneeskundige zorgen of voeding. In samenwerking met Justice for All, ondersteunen wij ondertussen meer dan 200 kinderen in 5 gevangenissen verspreid over het land. Dankzij de hulp, de sponsoring en de ondersteuning van sympathisanten en vrienden van MTB worden deze kinderen niet meer aan hun lot overgelaten. Er zijn koks en leerkrachten in dienst, klasjes en sanitaire voorzieningen werden gebouwd, er wordt voorzien in hun levensonderhoud, er wordt geïnvesteerd in educatief verantwoord spelmateriaal, … Kortom, ze krijgen een kans om een toekomst uit te bouwen en zich los te rukken uit een vicieuze cirkel waarvoor ze zelf nooit gekozen hebben.

In Nepal helpt de vzw Morning Tears België met het project Future Flowers of Nepal kansarme tienermeisjes financieel om hogere studies te kunnen volgen. (hoger onderwijs en universiteit).

Historiek

Gegroeid uit Morning Tears werd in 2008 de vzw Morning Tears België opgericht. Projecten werden opgestart in 2014 in Ethiopië en Nepal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zoek naar een andere 4de Pijlerorganisatie?

Zoek hier nog andere organisaties die in hetzelfde land of dezelfde landen (werkgebied) actief zijn of naar organisaties die vanuit dezelfde Belgische gemeente actief zijn.

1

binnen hetzelfde werkgebied binnen dezelfde gemeente