Mali-ka-di

Adres
Manitobalaan 8400 Oostende België
Contactpersoon
Mimi Debruyn
Organisatievorm
vzw
KBO-nummer
829194602

Over de organisatie in België

Actief in provincie(s)
Antwerpen
Actief in gemeente(s)
Antwerpen
Opstartjaar
2010
Fiscale attesten
other
Thema(s)
Landbouw en/of visserij
Onderwijs
Gezondheidszorg

Over de organisatie in het Zuiden

Werkingsgebied in het Zuiden
Mali
Partnerorganisatie in het Zuiden
CRDERMS (Coordination Régionale pour le Développement de l' Education Rurale et du Maraîchage de Segou)

Missie

Elke mens en elk kind heeft recht op een menswaardige ontplooiing en zelfbewustzijn. Fundamentele eigenwaarde kan enkel worden verkregen door wat iemand is / verwezenlijkt. Omdat de ouders van deze kinderen analfabeet zijn, is er geen aandacht noch kennis om jongeren zicht te geven op enige vorm van maatschappelijke ontplooiing. Binnen de mogelijkheden van de vzw wil Mali-ka-di bijdragen aan de realisatie van dat mensenrecht.

Historiek

Mali-ka-di is ontstaan in 2010 en is haar werking gestart in 2011 met de financiering van de leerkrachten van een kleuterklasje en 2 klasjes voor het 1ste leerjaar in Fintiguila, een klein dorp in de buurt van Ségou. Sindsdien is er elk jaar een studiejaar bijgekomen zodat er nu een volledige basisschool is. Intussen gaan er zo'n 150 leerlingen naar school, die vanaf het 3de studiejaar praktische vaardigheden leren van gespecialiseerde onderwijzers. Van in het begin was er zeer nauw overleg tussen de dorpsoudsten en de lokale partner van Mali-ka-di, die steeds heeft gezorgd voor de verankering van het schooltje in de lokale gemeenschap, de goede gang van zaken en de bouw van de klaslokalen in samenwerking met de mannen van het dorp. Sinds 2015 heeft deze lokale partner zijn engagement opgedreven en vast gelegd in een 'association' die sinds 2016 is erkend als CRDERMS (Coordination Régionale pour le Développement de l'Education Rurale et du Maraîchage de Ségou). In 2017 heeft Malikadi op vraag van een naburig dorp, Touana, een tweede partnerschap gesloten met de 'association' van de vrouwen van dit dorp, om een gemeenschappelijke groentetuin (met waterput!) aan te leggen en een basisschooltje op te starten. Gezien het succes van deze formule volgde een derde dorp, Bolitoumou, dat dezelfde weg opgaat! Intussen worden deze dorpen ook maandelijks door een verpleegster bezocht, die behalve geneeskundige verzorging ook sanitaire vorming en gezinsplanning geeft.

Op zoek naar een andere 4de Pijlerorganisatie?

Zoek hier nog andere organisaties die in hetzelfde land of dezelfde landen (werkgebied) actief zijn of naar organisaties die vanuit dezelfde Belgische gemeente actief zijn.

1

binnen hetzelfde werkgebied binnen dezelfde gemeente