Makoye Kafo

Adres
Ten Akker 8550 Zwevegem België
Contactpersoon
Vansteenkiste Fabienne
Organisatievorm
vzw
Telefoonnummer
KBO-nummer
0630741609

Over de organisatie in België

Actief in provincie(s)
West-Vlaanderen
Actief in gemeente(s)
Gent
Kortrijk
Zwevegem
Opstartjaar
2015
Fiscale attesten
own
Thema(s)
Infrastructuur
Kenmerken
Stuurt vrijwilligers en/of stagiair(e)s naar het Zuiden

Over de organisatie in het Zuiden

Werkingsgebied in het Zuiden
Senegal
Partnerorganisatie in het Zuiden
Makoye Kafo Senegal

Missie

Omdat we ervan overtuigd zijn dat ook de mensen uit de Zuiderse ontwikkelingslanden recht hebben op een degelijke socio economische ontwikkeling, omdat we ervan overtuigd zijn dat ieder druppeltje ook effectief een verschil kan maken. We zijn een heel kleine organisatie, maar werken dan ook met rechtstreekse contacten ter plaatse, we gaan daar ter plaatse kopen, besteden, werken, ...

Onze doelgroepen zijn vooral kinderen, vrouwen, zieken. Met onze organisatie werken we op educatief terrein, proberen we het zware werk van vrouwen te verbeteren, en proberen we vooral preventief hulp te bieden aan de algemene gezondheidstoestand van de bevolking. 

We werken met kleinschalige projecten (vandaar ook het logo van onze organisatie, een kleine druppel), omdat we ieder project willen tot een goed einde brengen en omdat we ook de functionaliteit en continuïteit van ieder project willen garanderen en opvolgen. We blijven bewust klein, omdat we proberen te werken met zo weinig mogelijk werkingskosten. Ieder centje moet ook ter plaatse op de juiste manier besteed worden. 

Historiek

Aanvankelijk zijn we begonnen met een toeristische trip en meteen daarna ontstond er een geëngageerde samenwerking met de plaatselijke bevolking. In 2013 zijn we voor de eerste maal naar Toubacouta geweest, hebben we kennis gemaakt met kleine broussedorpjes, daarna heb ik  vrijwilligerswerk gedaan met de organisatie Vrijwillig Wereldwijd in Ghana.
In december 2014 zijn we teruggekeerd naar Toubacouta met benefietgelden. In de omliggende dorpjes bezorgden we de bevolking muskietennetten en rijst. We willen daar nu verder werken na gesprekken met de dorpshoofden over de noden van de bevolking.

De start was gegeven. In mei 2015 is onze VZW Makoye Kafo opgericht met de bedoeling hulp te bieden aan de socio economische ontwikkeling van de bevolking. We werken samen met de plaatselijke bevolking. Onze gelden dienen vooral voor aankoop materialen voor de nodige infrastructuurwerken. De bevolking voert de werken uit en zorgt voor de exploitatie.

2015: bouw graanschuur en installatie graanmolen in broussedorpje Keur Daimba
2016: bouw sanitair blok voor schooltje in Keur Lahne
2016: schilderwerken kleuterklasjes Toubacouta
2016: voorziening schoolmateriaal Keur Lahne en installatie schoolbibliotheekje
2016: installatie zonnepanelen op hutjes in Medina
2016-2017: Bouw Casa de santé in Mbiskit (broussedorpje). Inhuldiging april 2018
2019 : bouw poste de santé in Toubacouta, in gebruik sedert april 2021
- Bouw waterputten in Medina, Keur Diamba en Boulouff
- Bouw klaslokaal en installatie in kleuterschool Toubacouta
- Renovatie school in Keur Aliou Gueye
 

 

 

Op zoek naar een andere 4de Pijlerorganisatie?

Zoek hier nog andere organisaties die in hetzelfde land of dezelfde landen (werkgebied) actief zijn of naar organisaties die vanuit dezelfde Belgische gemeente actief zijn.

1

binnen hetzelfde werkgebied binnen dezelfde gemeente