KURUKSHETRA

Adres
Moortebeekstraat 1700 Dilbeek België
Contactpersoon
Rondou Hélène
Organisatievorm
vzw
Telefoonnummer
KBO-nummer
458141292

Over de organisatie in België

Actief in provincie(s)
Vlaams-Brabant
Oost-Vlaanderen
Antwerpen
Actief in gemeente(s)
Dilbeek
Aalst
Opstartjaar
1996
Fiscale attesten
other
Thema(s)
Noodhulp
Gezondheidszorg

Over de organisatie in het Zuiden

Werkingsgebied in het Zuiden
India

Missie

Kurukshetra vzw ondersteunt de weefactiviteiten van melaatsengroepen in Noord-India, zodat ze een inkomen hebben van hun werk. Zo hangen ze niet langer af van bedelarij en vinden ze hun menswaardigheid terug. De vzw financiert een tehuis voor zieke daklozen waar ze tijdelijk medisch en psychisch verzorgd worden. We ondersteunen ambulante medische hulp in afgelegen bergdorpen in het Himalaya gebergte: dokter, verpleger en apotheker gaan dagelijks met ziekenwagenjeep naar hooggelegen plaatsen waar geen medische voorzieningen zijn.

Historiek

Kurukshetra vzw werd opgericht in 1996 en is ontstaan in Vlaamse yogaverenigingen. Door contact met melaatsengroepen in Uttarakhand- Noord India werden we ervan bewust hoe groot het stigma is dat daar op lepra-patiënten rust. Met hulp van leden, vrijwilligers en sympathisanten organiseren we activiteiten voor fondsenwerving. We nemen deel aan festivals met een infostand. We vragen subsidies aan bij de raad voor internationale samenwerking van Antwerpen, Aalst en Dilbeek en nemen deel aan hun plaatselijke activiteiten.

Op zoek naar een andere 4de Pijlerorganisatie?

Zoek hier nog andere organisaties die in hetzelfde land of dezelfde landen (werkgebied) actief zijn of naar organisaties die vanuit dezelfde Belgische gemeente actief zijn.

1

binnen hetzelfde werkgebied binnen dezelfde gemeente