Kamiel Group Kenia

Intro

Wij zijn een nog jonge, groeiende organisatie die vooral steun biedt aan een lagere school en een naaiatelier voor jonge vrouwen in Eldoret (Kenia). Dit initiatief is ontstaan door een aantal mensen van goede wil die een oplossing trachten te bieden aan de vele verwaarloosde kinderen en jonge vrouwen uit de slums van Langas, een wijk in Eldoret. Vanuit Beveren proberen we vooral steun te bieden bij het aanbieden van basisvoedsel en basiseducatie voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 15 jaar. Daarnaast proberen we jonge vrouwen een ambacht aan te leren in naaien, haardracht, zeep maken en we geven hen een economische vorming om zelfstandig een huishouden te runnen.

Adres
16 Glazenleeuwstraat 9120 Beveren-Waas België
Contactpersoon
Frank De Ryck
Organisatievorm
Feitelijke vereniging
Telefoonnummer

Over de organisatie in België

Actief in provincie(s)
Oost-Vlaanderen
Actief in gemeente(s)
Beveren
Opstartjaar
2024
Fiscale attesten
Samenwerkingsverbanden in het Noorden

geen

Thema(s)
Economie
Onderwijs
Landbouw en/of visserij
Watervoorziening

Over de organisatie in het Zuiden

Werkingsgebied in het Zuiden
Kenia
Partnerorganisatie in het Zuiden
Sower education project/Linda's girl child empowerment

Missie

De missie is om hen zelfstandig te maken en voor hun eigen welzijn en inkomen in te staan. We zoeken samen met hen naar mogelijkheden om een eigen inkomen via fondswerving op te bouwen. Het is samen zoeken naar mogelijkheden om een beter leven op te bouwen.

Historiek

Het project werd gestart in Eldoret in 2018 door een groep van goedbedoelende inwoners in Langas. Ondertussen werd er met onze hulp een nieuwe plaats voor de school gevonden, werd het naaiatelier uitgebreid met een aantal naaimachines en werd een klein landbouwproject opgericht, zelf maïs verbouwen als voedsel voor de schoolkinderen en het aanleggen van een waterput en een visvijver.

Op zoek naar een andere 4de Pijlerorganisatie?

Zoek hier nog andere organisaties die in hetzelfde land of dezelfde landen (werkgebied) actief zijn of naar organisaties die vanuit dezelfde Belgische gemeente actief zijn.

1

binnen hetzelfde werkgebied binnen dezelfde gemeente