Kamiano Vrienden

Intro

Kamiano Vrienden is een groepje dat drie overzeese Ngo’s wil helpen mensen met handicaps door lepra of TBC een beter leven te geven, zoals Damiaan dat deed:

Adres
Dwarsdreef 42 2970 Schilde België
Contactpersoon
Tine Demeulenaere
Organisatievorm
Feitelijke vereniging
Telefoonnummer

Over de organisatie in België

Actief in provincie(s)
Antwerpen
Actief in gemeente(s)
Schilde
Opstartjaar
2023
Fiscale attesten
We zijn erkend door SOL (Solidariteit om Leven)
Samenwerkingsverbanden in het Noorden

SOL, Damiaanactie

Thema(s)
Economie
Gezondheidszorg
Onderwijs

Over de organisatie in het Zuiden

Werkingsgebied in het Zuiden
Congo-Kinshasa
India
Nigeria
Partnerorganisatie in het Zuiden
DFIT in India, DF Nigeria in Nigeria, RIAPED in DR Congo

Missie

Fondsen zoeken om de volgende lokale organisaties te helpen mensen die al handicaps door lepra of TBC hebben of gevaar lopen die te ontwikkelen te ondersteunen bij het opbouwen van een menswaardig leven.
- DFIT in India 
- DF Nigeria in Nigeria 
- RIAPED in DR Congo 

Historiek

Deze lokaal erkende Ngo’s strijden tegen lepra en TBC: opsporing, behandeling, maar ook een steuntje in de rug voor een leefbaar leven voor hen die te lijden hebben onder die ziekten. DFIT bestrijdt al meer dan 50 jaar lepra en TBC in verschillende staten in India. DFN bestrijdt al meer dan 25 jaar lepra en TBC in 7 staten in Zuidwest Nigeria. Ze ondersteunen 6 lepradorpen. RIAPED is opgericht in 2009 door een verpleger om kinderen met werveltuberculose in te plaasteren om verlamming te voorkomen. Dit alles door vrijwilligers verplegenden en kinesitherapeuten. Naast het medisch werk, zijn deze drie organisaties altijd op zoek naar complementaire fondsen, voor infrastructuur (reparatie of aanbouw hospitaal, water en sanitair, huisjes) , maar vooral om socio-economische steun te kunnen geven aan de meest kwetsbare patiënten. Dit gaat van voedselpakketten tijdens de behandeling, tot, na het einde van de behandeling, omscholing en equiperen voor een aangepaste job, schoolpakketten of vorming voor de kinderen van zwaar gehandicapte lepra patiënten.

Op zoek naar een andere 4de Pijlerorganisatie?

Zoek hier nog andere organisaties die in hetzelfde land of dezelfde landen (werkgebied) actief zijn of naar organisaties die vanuit dezelfde Belgische gemeente actief zijn.

1

binnen hetzelfde werkgebied binnen dezelfde gemeente