Herman Rasschaert Vrienden

Adres
Middenstraat 9470 Denderleeuw België
Contactpersoon
Jan Rasschaert
Organisatievorm
Feitelijke vereniging
Telefoonnummer

Over de organisatie in België

Actief in provincie(s)
Oost-Vlaanderen
Actief in gemeente(s)
Denderleeuw
Aalst
Opstartjaar
1994
Fiscale attesten
other
Thema(s)
Watervoorziening
Onderwijs
Infrastructuur
Gezondheidszorg

Over de organisatie in het Zuiden

Werkingsgebied in het Zuiden
India

Missie

Financiële en logistieke ondersteuning bieden aan de Adhivasibevolking van de streek rond Kutungia en Gerda in de deelstaat Jarkhand, provincie Ranchi, bisdom Simdega (India) voor de realisatie van projecten rond educatie en algemene gezondheid.

De Shaheed Herman Rasschaert Vrienden zetten het werk van pater Herman Rasschaert in Kutungia (India) en omstreken verder. Wij steunen hún plannen in de strijd tegen armoede en onrecht, maar zetten zelf geen projecten op. De lokale mensen beslissen dus zelf welke problemen ze aanpakken en hoe ze dat doen. Alleen op die manier zijn projecten echt aangepast aan de plaatselijke situatie en worden ze ten volle gedragen door de lokale bevolking. Dat is de beste garantie voor blijvende verandering.

De Shaheed Herman Rasschaert Vrienden trachten er in de mate van het mogelijke, via financiële en logistieke ondersteuning, voor te zorgen dat de lokale mensen hun plannen mogen en kunnen uitvoeren.

Historiek

Herman Rasschaert werd werd 1922 in Kampen (Nl) uit Vlaamse ouders geboren. Zijn jeugd brengt hij voor een groot gedeelte door in Erembodegem (bij Aalst). Op 19 november 1947 vertrekt hij als missionaris naar India. Daar wordt hij in 1953 priester gewijd.

In Gerda, een dorp op enkele kilometers van Kutungia, waar hij pastoor en lesgever was, werd hij op 24 maart 1964 vermoord toen hij probeerde te bemiddelen bij een bloedige confrontatie tussen moslims en hindoes om een bloedbad te verhinderen.

Geïnspreerd door de tekst die hij op het gedenkprentje van zijn priesterwijding liet opnemen "Omdat gij mijn vrienden zijt", willen de Herman Rasschaert Vrienden de projecten en het werk van pater Herman Rasschaert niet verloren laten gaan. Daarom worden projecten opgezet die zowel de hindoe, de moslim als de christelijke gemeenschap in en rond Kutungia ten goede komen.

Op zoek naar een andere 4de Pijlerorganisatie?

Zoek hier nog andere organisaties die in hetzelfde land of dezelfde landen (werkgebied) actief zijn of naar organisaties die vanuit dezelfde Belgische gemeente actief zijn.

1

binnen hetzelfde werkgebied binnen dezelfde gemeente