Helposra

Intro

Sinds 2002 ondersteunt de Belgische VZW "HELPOSRA" de activiteiten van OSRA in Ethiopië. OSRA is een lokale NGO actief op het vlak van dorpsontwikkeling in de Oromo-regio. Zij worden door HELPOSRA ondersteunt via subsidiëring en het mobiliseren van eigen fondsen. De organisatie is actief op het vlak van landbouw en watervoorziening. Sinds een aantal jaren ondersteunt de lokale organisatie initiatieven gericht op watervoorziening met een duurzame en ecologische aanpak. Om een betere leefomgeving te verzekeren is ook bewustmaking inzake hygiëne en sanitaire voorzieningen in de projecten voorzien (SDG6).

Adres
J. & P. Carsoellaan, 89/19 1180 Brussel België
Contactpersoon
Patrick VAN DURME
Organisatievorm
vzw
Telefoonnummer
KBO-nummer
0862 201 524

Over de organisatie in België

Actief in provincie(s)
Antwerpen
Actief in gemeente(s)
Antwerpen
Brussel
Sint-Niklaas
Opstartjaar
2002
Fiscale attesten
eigen erkenning
Thema(s)
Watervoorziening

Over de organisatie in het Zuiden

Werkingsgebied in het Zuiden
Ethiopië
Partnerorganisatie in het Zuiden
OSRA

Missie

Toegang tot water en een gezonde leefomgeving via duurzame toegang tot proper water, hygiëne en sanitaire voorzieningen.

Historiek

OSRA is een lokale Ethiopische NGO actief sinds 1990 in de Oromo-regio. De organisatie is opgericht door Wereldsolidariteit in 1995. OSRA is actief op het vlak van graanbanken, ecologische landbouw, bosbouw, micro-financiering (via WASSASA), watervoorziening en advocacy.

Sinds kort is de ondersteuning vooral gericht op het verzekeren van een gezonde leefomgeving via betere toegang tot drinkbaar water, hygiëne en sanitaire voorzieningen. De doelgroepen zijn de dorpen, scholen en dispensaria.

Op zoek naar een andere 4de Pijlerorganisatie?

Zoek hier nog andere organisaties die in hetzelfde land of dezelfde landen (werkgebied) actief zijn of naar organisaties die vanuit dezelfde Belgische gemeente actief zijn.

1

binnen hetzelfde werkgebied binnen dezelfde gemeente