Bondru

Intro

Bondru is een vereniging voor en door mensen met een Surinaamse komaf en/of voor mensen die affiniteit hebben met Suriname/Surinamers.

Adres
Laar 57 2440 Geel België
Contactpersoon
Ingrid Ramautarsing
Organisatievorm
feitelijke vereniging

Over de organisatie in België

Actief in provincie(s)
Antwerpen
Limburg
Actief in gemeente(s)
Dessel
Geel
Mol
Retie
Turnhout
Opstartjaar
2021
Fiscale attesten
Samenwerkingsverbanden in het Noorden

‘T Origineel Geel

Thema(s)
kinderen- en jongerenrechten
Noodhulp
Onderwijs
Kenmerken
Diasporavereniging
Stuurt vrijwilligers en/of stagiair(e)s naar het Zuiden

Over de organisatie in het Zuiden

Werkingsgebied in het Zuiden
België
Partnerorganisatie in het Zuiden
Stichting Matoekoe

Missie

Bondru is een vereniging voor en door mensen met een Surinaamse komaf en/of voor mensen die affiniteit hebben met Suriname/Surinamers. Wij willen door verschillende activiteiten bekendheid geven aan Suriname; Hun gebruiken, gewoontes en onze leden helpen het integratieproces in België met name de Zuiderkempen te bevorderen. Tegelijkertijd willen wij bruggen slaan naar de Vlaamse gemeenschap en zo de culturele kloof te dichten. Verder hebben wij geïnventariseerd dat er onder onze leden een behoefte bestaat om de Surinaamse gemeenschap in Suriname te steunen.

Historiek

Op verzoek van de stad Geel en dienst gelijke kansen, zijn wij benaderd om een Surinaamse vereniging te starten omdat zij de beoogde doelgroep niet bereiken. Wij zijn sinds de opstart van de vereniging, lid geworden ‘t Origineel een overkoepelende vereniging voor diversiteit binnen de stad Geel. Wij hebben verschillende activiteiten in de jaren georganiseerd voor jong en oud, voor onze leden en andere geïnteresseerde.

Op zoek naar een andere 4de Pijlerorganisatie?

Zoek hier nog andere organisaties die in hetzelfde land of dezelfde landen (werkgebied) actief zijn of naar organisaties die vanuit dezelfde Belgische gemeente actief zijn.

1

binnen hetzelfde werkgebied binnen dezelfde gemeente