BANDUNDU TELEMA

Adres
STEVOORTSE KIEZEL 3512 HASSELT België
Contactpersoon
MUNSI MASIA PAUL
Organisatievorm
vzw
Telefoonnummer
KBO-nummer
0674 383 590

Over de organisatie in België

Actief in provincie(s)
Limburg
Actief in gemeente(s)
Hasselt
Opstartjaar
2015
Fiscale attesten
other
Thema(s)
Watervoorziening
Landbouw en/of visserij
Onderwijs

Over de organisatie in het Zuiden

Werkingsgebied in het Zuiden
Congo-Kinshasa
Partnerorganisatie in het Zuiden
APPROFEM ASBL/ONG ,STAD BANDUNDU RD CONGO

Missie

Wij hebben onszelf voor deze vijf jaar twee hoofdmissies toegewezen;


-de sociale en professionelereintegratie van alleenstaande moedermeisjes en gemarginaliseerde jongeren door middel van leercntracten in een beroep.


-deelnemen aan het behoud van bossen en biodiversiteit in DUMI op het  Bateke-plateau in RD CONGO,door herstel van de bosbedekking.

Historiek

De vzw Bandundu Telema werd in 2015 op gericht om activiteiten van vzw Telema ye Sala( die in hetzelfde jaar ontbonnden) nieuw leven in te blazen.


De vzw Bandundu Telema is actief in de Stad Bandundu en in Kinshasa.

.

In Bandundu,

- wij blijven opleidingen in naaien en informatica,georganiseerd door de vzw Approfem ondersteunen met lesmatriaal(computers en naaimachines)

- Dankzij ht graven vanhet boorgat hebben we deleerlingen van de Santa Rosa -schoolgroep(Approfem) toegang gegeven tot drinkwater en installatie van een micro-afvalwaterzuivering.


In Kinshasa

                    -In gemeente Ngaba,hebben we een kleine artisanale bakkerij waar we hebben drie allestande moedermeisjes en twee jongens opgeleid in bakkerij. De bakkerij heeft werk gegeven aan een vijftigtal vrouwen en six mannen.

                    -In Mikondo (gemeente Kimbanseke) zin wij bezig met het bouwen van onze eigen werkplaats waar opleidingen in bakkerij,naaien,...zullen worden georganiseerd.


Al onze activiteiten op het terrein werden mogelijk gemaakt dankzij de subsidies die aan ons,de provincie Limburg,de stad Hasselt,Salvatoriaanse Hulp en giften van de Paroichie en vrienden van Stevoort

Op zoek naar een andere 4de Pijlerorganisatie?

Zoek hier nog andere organisaties die in hetzelfde land of dezelfde landen (werkgebied) actief zijn of naar organisaties die vanuit dezelfde Belgische gemeente actief zijn.

1

binnen hetzelfde werkgebied binnen dezelfde gemeente