Association internationale pour le soutien du centre professionnel de Kikesa a Kinshasa asbl (AICPKK asbl)

Adres
Rue des Ecoles 1490 Court-Saint-Etienne België
Contactpersoon
Patrick Devlieger
Organisatievorm
vzw
Telefoonnummer
KBO-nummer
06617060

Over de organisatie in België

Actief in provincie(s)
Vlaams-Brabant
Actief in gemeente(s)
Oud-Heverlee
Leuven
Opstartjaar
2016
Fiscale attesten
other
Thema(s)
Onderwijs
Kenmerken
Diasporavereniging

Over de organisatie in het Zuiden

Missie

Bevorderen van de capaciteiten van Kikesa en promotie van het centrum. We onderscheiden ons van andere organisaties door de nadruk op de professionele vorming.

Historiek

Het centrum KIKESA werd eind jaren 60 van de vorige eeuw opgericht door jonge Congolese professionelen, met steun van de universiteit Lovanium en verschillende Belgische instellingen. Twee van de drie oprichters zijn nog in leven en leven gedeeltelijk in Belgie, gedeeltelijk in DR Congo. Hun kinderen leven in Belgie. Het zijn deze oprichters, hun kinderen, en sympathisanten van de KU Leuven die het initiatief hebben genomen om KIKESA te ondersteunen.

Donoren mogen het initiatief steunen door giften over te maken aan het Damiaanfonds van de KU Leuven, met opgave KIKESA. Het rekeningnummer van de vzw KIKESA is nog niet beschikbaar maar zal worden doorgegeven van zodra het beschikbaar is.

Op zoek naar een andere 4de Pijlerorganisatie?

Zoek hier nog andere organisaties die in hetzelfde land of dezelfde landen (werkgebied) actief zijn of naar organisaties die vanuit dezelfde Belgische gemeente actief zijn.

1

binnen hetzelfde werkgebied binnen dezelfde gemeente