AnaMalawi

Adres
jan frans vonckstraat 9310 baardegem België
Contactpersoon
kathleen van lembergen
Organisatievorm
vzw
Telefoonnummer
KBO-nummer
0735532390

Over de organisatie in België

Actief in provincie(s)
Oost-Vlaanderen
Actief in gemeente(s)
Aalst
Opstartjaar
2019
Fiscale attesten
foundation
Thema(s)
Landbouw en/of visserij
Onderwijs
Gezondheidszorg
Ecologie / klimaat

Over de organisatie in het Zuiden

Werkingsgebied in het Zuiden
Malawi
Partnerorganisatie in het Zuiden
Sitima Mission

Missie

vzw AnaMalawi helpt kleuters een goeie start in het leven te maken. Via het organiseren van kleuteronderwijs geven we de kans aan de moeders om betere economische activiteiten uit te bouwen , om zo uit de armoede te geraken en gendergelijkheid te genereren. Bovendien fungeert de schoolgemeenschap als katalisator voor het doorgeven van kennis rond gezondheid, duurzame voeding, klimaatproblemathiek en onderwijs. 

Historiek

Tijdens het voorjaar 2018 deed Kathleen Van lembergen 3 maanden vrijwilligerswerk  in een afgelegen dorp in het Zuiden van Malawi. Toen werd de vraag gesteld om  een kleuterschool op te richten en te ondersteunen in Majanga. VZW AnaMalawi is opgestart in november 2019 door Kathleen Van Lembergen, Kristien Mertens en Hilde Lenaerts.  Het bouw van de klaslokalen ging van start in 2020, tijdens Corona-periode. Ondanks het toenmalige inreisverbod, is dit toch gelukt.  De kleuterschool telt ondertussen 150 kleuters die dagelijks onderwijs en een voedzame maaltijd krijgen. Samenwerkingsverbanden met plaatselijke organisaties worden verder uitgewerkt. We werken ook nauw samen met de dichtbij gelegen lagere school. 

Op zoek naar een andere 4de Pijlerorganisatie?

Zoek hier nog andere organisaties die in hetzelfde land of dezelfde landen (werkgebied) actief zijn of naar organisaties die vanuit dezelfde Belgische gemeente actief zijn.

1

binnen hetzelfde werkgebied binnen dezelfde gemeente