Akkayas vzw

Intro

Akkayas vzw is een groep van geëngageerde oud-studenten, die de voorbije jaren in het kader van een opleiding stage liepen in Sri Lanka. De alumni willen actief hun steentje blijven bijdragen aan de projecten waar ze destijds deel van uitmaakten. Akkayas vzw heeft tot doel op een duurzame manier de ontwikkeling en kansen van kwetsbare en minder bevoorrechte Sri Lankanen te bevorderen via sociale organisaties, medische en educatieve instellingen. De naam Akkayas komt van 'akka' en 'aya', 'grote broer' en 'grote zus' in het Tamil en Singalees, de twee officiële talen van Sri Lanka. Elk lid van de vzw was een geliefde 'akka' of 'aya' in Sri Lanka. Op hun beurt willen de alumni 'Akkayas' blijven voor de Sri Lankanen en de organisaties die ze kennen.

Adres
Falco de Lampageplein 3 (bus 101) 2000 Antwerpen België
Contactpersoon
Viktor Elsemans
Organisatievorm
vzw
KBO-nummer
0792.816.038

Over de organisatie in België

Actief in provincie(s)
Antwerpen
Vlaams-Brabant
Actief in gemeente(s)
Antwerpen
Leuven
Mechelen
Opstartjaar
2022
Fiscale attesten
Via een samen werking met Leraren zonder Grenzen
Samenwerkingsverbanden in het Noorden

Leraren zonder Grenzen

Thema(s)
Ecologie / klimaat
Infrastructuur
Mensenrechten
kinderen- en jongerenrechten
Onderwijs

Over de organisatie in het Zuiden

Werkingsgebied in het Zuiden
België
Sri Lanka
Partnerorganisatie in het Zuiden
Women's Development Centre (Kandy), House of Light (Melsiripura), OPEnE (Mannar)

Historiek

In de zomer van 2022 werd Sri Lanka failliet verklaard, met alle desastreuze gevolgen van dien voor de bevolking en de organisaties waar de Akkayas werkten. Het faillissement kwam er na de covidcrisis, na de Easter Attacks van 2019 en na een dertigjarige burgeroorlog die hardhandig eindigde in 2009. De verhalen die de Akkayas bereikten, lieten hen niet onberoerd. Ze beslissen een vzw in het leven te roepen om zo als partner een langdurig engagement aan te gaan met de organisaties die ze zo goed kennen en die hen zoveel geboden hebben.

Op zoek naar een andere 4de Pijlerorganisatie?

Zoek hier nog andere organisaties die in hetzelfde land of dezelfde landen (werkgebied) actief zijn of naar organisaties die vanuit dezelfde Belgische gemeente actief zijn.

1

binnen hetzelfde werkgebied binnen dezelfde gemeente