Image
Groepsfoto van alle deelnemers op het strand

11.11.11 voor vrijwilligers

Ben je vrijwilliger bij 11.11.11? Dan vind je hier een overzicht van de informatie die voor jou relevant is.

Gluren bij de 11.buren van Lochristi

Beweging

Hoe zijn jullie op het idee gekomen?

Geregeld werd er doorheen de jaren een 6uren loop georganiseerd door het lokale jeugdhuis. Gezien zij daarmee stopten hebben wij dit vanaf 2002 overgenomen en maakte het toegankelijk voor jong en oud, onze oudste deelnemer was ooit 72 jaar. Het principe is dat gedurende 4 uur, telkens iemand van het team aan het lopen is. We laten teams inschrijven per 5 deelnemers, zoeken sponsors om dit rendabel te maken à €1 per gelopen ronde. Het is als het ware een estafetteloop waarin je niet verplicht bent per ronde van teamgenoot af te wisselen. We proberen elk jaar wat te vernieuwen, zo zetten we de laatste twee jaar in op randanimatie. 

 

Image
4uren run en bike Lochrist 2
Image
4uren run en bike Lochristi 3

Hoe blijf je inspiratie hebben?

Belangrijk is dat wij zelf ook gaan 'Gluren bij de Buren'. Zo doen we zelf met mensen mee aan andere recreatieve loopwedstrijden of gaan we eens de sfeer opsnuiven op andere evenementen. Het is altijd interessant om te zien hoe anderen het aanpakken. Zo namen we al twee keer deel aan de 11.Trail in Roeselare en in 2021 aan de Kayaktrail te Langdorp. Je staat ervan versteld hoeveel mensen je bereikt die je anders niet zou bereiken met 'klassiekere' werving of acties.

Hoe komt het dat het zo'n succes is?

Met de actie creëer je een namiddag teambuilding  voor veel buren, families, vrienden, collega's, ... waarbij de gemoedelijkheden de bovenhand halen. We trachten iedere deelnemer een leuke belevenis mee te geven. Zo hebben we DJ's die de sporters in gepaste sferen brengen. Er mag wel wat ambiance zijn! Er komen bezoekers langs die iets kunnen eten of consumeren. Het maakt dat dit voornamelijk ook een sociale gebeurtenis is waar iedereen graag naartoe komt.

Image
4uren run en bike Lochristi 4.2

Een wijze raad voor andere groepen?

Belangrijk is dat je vooral jezelf de tijd moet geven om te groeien. Het duurt soms jaren voor je event gekend is, volharden in je opzet is dus cruciaal! Het geeft enorm veel voldoening als we er in slagen om met een groep een geslaagde activiteit te organiseren.