Image
Groepsfoto van alle deelnemers op het strand

11.11.11 voor vrijwilligers

Ben je vrijwilliger bij 11.11.11? Dan vind je hier een overzicht van de informatie die voor jou relevant is.

Gluren bij de 11.buren van Herenthout

Beweging

Wie kan jou beter inspireren dan andere 11.11.11 vrijwilligers die een originele, out-of-the-box of laagdrempelige actie organiseren? We kijken over het muurtje en bevragen vrijwilligers over heel Vlaanderen naar hun actie.

Vandaag gluren we binnen op de 'cafédag' bij de vrijwilligersgroep van Herenthout.

Cafédag?

Elk jaar in het weekend voor of na 11 november organiseren wij een deur-aan-deur omhaling. Deze start in het plaatselijke café dat wij die dag openhouden. De café uitbater, ook een fervente 11.11.11 actievoerder, stelt zijn infrastructuur de ganse dag ter onzer beschikking. Een  groot deel van de café opbrengst van die dag, gaat ook naar 11.11.11.

De hoofdreden voor deze actie is uiteraard geld inzamelen. Toch is het openhouden van het café niet zozeer voor de opbrengst, maar wel om ervoor te zorgen dat de helpers een warm onthaal krijgen en er een gezellige plaats is om te vertrekken en om aan te komen.

Image
Twee vrijwilligers uit Herenthout tellen de opgehaalde centen
Vrijwilligers Peter en Veerle tellen het geld na hun deur-aan-deur actie
Image
Vrijwilliger die het eten maakt met biertje in de hand
'Ons Moemoe' met een Tripel XI³

Drankje én hapje voor alle medewerkers

Wij zorgen er ook voor dat elke helper in het café een lekkere warme maaltijd krijgt. Deze wordt door één van onze vrijwilligers 'Ons Moemoe' bereid. Het wordt niet alleen een smakelijke, maar ook een gezellige bedoening en op die manier motiveren wij een 40-tal medewerkers om elk jaar te komen helpen.

Na de omhaling en na het eten blijven de meesten ook nog wat plakken in ons café of ze komen ’s avonds nog eens terug om van de gezelligheid te genieten.

Waarom is het zo'n succes?

De gezelligheid, het napraten en niet onmiddellijk moeten vertrekken leidt volgens ons tot deze succesformule. Niemand heeft een excuus om niet te komen, want ook als je alleen komt om iets te drinken, steun je 11.11.11 ook! 

Leuk weetje over de actie

We hadden tijdens deze café dag ook al optredens van bekende (Marc Deckx, Ruth McKenny, …) en iets minder bekende zangers (Anita, de vrouw van een bestuurslid). Zij nemen ook hun achterban mee wat weer voor extra sfeer zorgt.