Image
Groepsfoto van alle deelnemers op het strand

11.11.11 voor vrijwilligers

Ben je vrijwilliger bij 11.11.11? Dan vind je hier een overzicht van de informatie die voor jou relevant is.

11.BAR voor vrijwilligers in Willebroek

Beweging

De 11-groep van Willebroek bracht hun vrijwilligers op een leuke en originele manier samen. Hieronder lees je hoe zij aan de slag gingen om hun 11.BAR te organiseren én waarom jij er ook eentje kan en moet organiseren met jouw vrijwilligers.

Aan het woord zijn Leen, Yannick, Wim & Fanny uit Willebroek.

Image
Vrijwilligers van Willebroek rond de tafel

Wie is 11.11.11 Willebroek?

"De 11-groep in Willebroek bestaat meer dan tien jaar. We zijn gegroeid uit de traditionele acties van 11.11.11 die in het najaar plaatsvinden. Aanvankelijk deden onze vrijwilligers vooral deur-aan-deurverkoop. Maar sinds 2017 pakken we het ietsje anders aan. Sindsdien zetten we meer in op sensibilisering en fondsenwerving in nauwe samenwerking met de gemeente.

Welke activiteiten organiseert 11.11.11 Willebroek?

"Filmvoorstellingen, een 11-ontbijt en in bepaalde deelgemeenten natuurlijk ook ons beproefd concept: de deur-aan-deur omhaling."

Met welk doel organiseerden jullie de 11.BAR?

"Eerst en vooral om onze vrijwilligers in Willebroek samen te brengen. Daarnaast wilden we het nieuwe 11.11.11 tonen aan hen én waren we op zoek naar een film die dit najaar onze 11-film ging worden. Sensibilisering is een aspect dat Willebroek heel belangrijk vindt. We lieten onze vrijwilligers het filmaanbod van 11.11.11 zien en daarop konden zij via een stembriefje laten weten welke film zij verkozen. De winnaar werd... The Greet Green Wall!"

Slaagden jullie in je opzet?

"Er kwamen heel wat vrijwilligers op af, maar het zou fijn zijn nog meer vrijwilligers te bereiken. Voor ons is het namelijk heel belangrijk om naar de toekomst te kijken met het oog op de groei van onze 11-groep."

Zou je andere vrijwilligers aanraden een 11.BAR te organiseren?

"Ja, het is de perfecte gelegenheid waarbij vrijwilligers elkaar kunnen ontmoeten en kunnen verbroederen. Bij ons was de bar-avond gekoppeld aan een evaluatie en brainstorm om hen te betrekken bij evoluties en keuzes. En dat ging perfect samen!"

Image
2 lachende vrijwilligers