Tine en Maxime zijn #2van11

Beweging
Image
Tine en maxime

Hoe kennen jullie elkaar?

We zijn beiden afkomstig uit het mooie Zonhoven. We hebben samen kort in de jeugdbeweging gezeten en zijn nadien in hetzelfde basketbalteam terecht gekomen. Dat was in het jaar 2000. We kennen elkaar dus al 21 jaar! We zijn geëvolueerd van teamgenoten naar goede vriendinnen. Een teamspirit die we op de kajaktrail goed hopen om te zetten.

Welk engagement nemen jullie samen op voor 11.11.11? 

Tine: "Ik ben ondertussen 2 jaar actief als vrijwilliger voor 11.11.11 waar ik mede-organisator ben van de 11.Trail.'

Maxime: "Ik ben geen 11.11.11 vrijwilliger, maar Tine en ik pogen op 17 september de Kajak Trail tot een goed en amusant einde te brengen! Om mee te doen moesten we geld inzamelen. Daarom verkochten we Beerbuckets, met groot succes!"

Waarom zijn jullie vrijwilliger voor 11.11.11?

Tine: "Ik wilde een tweetal jaar geleden een nieuw engagement opnemen: 11.11.11 sprong me hierbij in het oog. Ze streven naar gelijkheid en rechtvaardigheid wereldwijd. Met toffe acties zoals de 11.Trail in Hasselt of de Kajak Trail kan je op een laagdrempelige manier, en met toffe medevrijwilligers, je steentje bijdragen."

Maxime: "Ik ga graag een sportieve uitdaging aan. Ik heb me met Tine ingeschreven voor de Kajak Trail en beerbuckets verkocht om geld in zamelen."

Als jullie het volgende campagnethema van 11.11.11 mogen kiezen, wat zou dit dan zijn? 

Tine: "Feministische thema's trekken snel mijn aandacht. Ik zou er dus voor 200% achter staan als het thema gaat over changemakers die vrouwen ondersteuning bieden om hun zelfstandigheid en ontplooiing te garanderen. 

Met toffe acties zoals de 11.Trail in Hasselt of de Kajak Trail kan je op een laagdrempelige manier, en met toffe medevrijwilligers, je steentje bijdragen.

Is er een leuke anekdote over iets dat jullie samen meemaakten tijdens jullie engagement voor 11.11.11?  

We waren heel enthousiast om te beginnen aan de inzameling voor onze Kajak Trail: 1.111 euro ophalen. Dat klonk toch als een uitdaging. We hebben ons dus gezellig samen gezet en zijn beginnen brainstormen om een businessplan uit te werken. Bleek dat we toekwamen met enkel onze eerste actie: Beerbuckets verkopen. 120 emmers met heerlijke biertjes gingen vlot de deur uit én wij hadden een excuus om nog eens te gaan aanbellen bij familie en vrienden na de ellendige coronamaanden!

Wat waarderen jullie aan elkaar? 

We kunnen zonder schroom altijd ons gedacht tegen elkaar zeggen. Dat botst soms, maar wij aanvaarden ook van elkaar dat je een andere mening kan en mag hebben.

Waarvoor zou de andere persoon je altijd mogen opbellen?  

Tine: "Voor een festivalletje of een concert te doen."
Maxime: “Voor een gezellig last-minute terrasje of een goed dansmomentje op café.” 

Image
Tine en maxime 2

We hebben geen grote dromen, maar als we nog eenvoudige en mooie momenten mogen meemaken de komende jaren, zijn wij 2 contente madammen. 

Delen jullie een gemeenschappelijke droom? 

Geen grote dromen, maar als we nog eenvoudige, mooie momenten mogen meemaken de komende jaren zijn wij 2 contente madammen. 

Wat hebben jullie geleerd van elkaar?

Tine: "Als ik ergens helemaal in op ga, dan wil ik voor de volle 100% gaan en dan verwacht ik dat ook van anderen. Maxime kan me dan wel een seintje geven dat ik moet leren loslaten."

Maxime: “Ik kan me soms verliezen in gedachten. Tine helpt me dan met haar nuchtere kijk dingen beter te relativeren."

Wat doen jullie het liefste samen? 
Festivals! We kijken heel erg hard uit naar Pukkelpop!

Goesting om je samen met vrienden, familie of collega’s in te zetten voor 11.11.11? Laat het ons weten!

Je vraag of opmerking kan je hier kwijt
Je hoeft ons je telefoonnummer niet te vertellen, natuurlijk. Maar er gaat niets boven een goed gesprek om elkaar te leren kennen.
Laat ons in je bericht weten wanneer dat wel of net niet uitkomt.