Image
Start deur-aan-deuractie in Kuurne

11.11.11 voor vrijwilligers

Ben je vrijwilliger bij 11.11.11? Dan vind je hier een overzicht van de informatie die voor jou relevant is.

Gluren bij de 11.buren van Malle

Beweging

Wie kan jou beter inspireren om 'out of the box' te denken dan andere 11.11.11-ers? We laten in deze rubriek enkele vrijwilligers aan het woord die hun werking net dat tikkeltje 'anders' invullen, nieuwe dingen proberen of een diverse twist geven.

We gluren binnen bij de 11.11.11-ers van Malle. Zij proberen 11.11.11 en jongeren opnieuw in verbinding brengen in hun gemeente. Dit doen ze in co-creatie met de lokale jongeren. Lees er hieronder meer over.

Wat moeten we weten over jullie 11.11.11-werking?

"We zijn een klein comité in een fusiegemeente van Oost en Westmalle, samen goed voor een dikke 15.500 inwoners. Tijdens het actieweekend organiseren wij een deur-aan-deur omhaling waarbij we ook wenskaarten verkopen én een (h)eerlijke maaltijd. Elk jaar proberen we ook mee te stappen in de politieke actie. We bezoeken de jeugdraad en de jeugdbewegingen om op een originele manier het thema voor te stellen."
 

Image
4 vrijwilligers van 11.11.11 Malle op de klimaatbetoging
Enkele vrijwilligers van 11.11.11 Malle op de klimaatbetoging in oktober 2021
Image
2 jongeren staan rond tafel
Jongeren op de 2e inputavond

Op welke manier pakken jullie het anders aan? 

"We zijn er ons van bewust zijn dat we een klein comité zijn en dat onze activiteiten staan of vallen met de samenwerking met veel groepen of individuele vrijwilligers in Malle. Wij besteden daarom veel aandacht aan aan al deze mensen en hun mening. In het bijzonder proberen we in te zetten op het dichter brengen van 11.11.11 bij de Malse jongeren."

Uit de toekomstavond die we met Eva van 11.11.11 organiseerden kwam de ambitie naar voor om om elk jaar een andere groep mensen te bevragen om op die manier onze werking te versterken en vernieuwen. Dit werden een soort 'inputavonden'!"

Hoe ziet zo'n inputavond er dan uit?

"Op de 2e inputavond nodigden we jongeren met of zonder connectie met de jeugdbeweging uit om hen zelf te vragen hoe we hen het best kunnen bereiken en welke deelthema’s in het mondiale en duurzaamheidsverhaal  hen het meest aanspraken."

"We vragen op deze avonden best wel veel tijd en inzet van de genodigden die elkaar niet altijd allemaal op voorhand kennen. Daarom zetten we extra in op de gezelligheid en bij een hapje is er tijd om elkaar te leren kennen zodat we, als we aan de slag gaan, ook echt kunnen werken. We ondervinden ook dat de meerderheid met een positief gevoel naar huis gaat." 

Op welke manier zien jullie een positief effect?

"Ook al zijn de resultaten soms nog vaag en zijn we ons ervan bewust dat we zelf de stappen moeten zetten, deze avonden en contacten geven energie, wakkeren de goesting aan en we ontdekken mensen die zich aangesproken voelen door het 11.11.11 thema."

Hebben jullie nog toekomstplannen?

"Als we mogen dromen, hebben we ten eerste een goedwerkend alternatief voor de omhaling waarbij de jeugdbewegingen betrokken blijven. Ten tweede krijgen we vernieuwing, verbreding en verjonging voor ons comité. Als laatste slagen we er als comité met de begeleiding van 11.11.11 nationaal in het thema van 11.11.11 zichtbaar te maken voor de Mallenaren."

Bedankt 11.11.11 Malle en nog veel succes!

Image
Vrijwilligster Tina met jongere in overleg
Gezelligheid op de inputavonden