Image
Start deur-aan-deuractie in Kuurne

11.11.11 voor vrijwilligers

Ben je vrijwilliger bij 11.11.11? Dan vind je hier een overzicht van de informatie die voor jou relevant is.

Gluren bij de 11.buren van Hechtel-Eksel

Beweging

Wie kan jou beter inspireren om 'out of the box' te denken dan andere 11.11.11-ers? We laten in deze rubriek enkele vrijwilligers aan het woord die hun werking net dat tikkeltje 'anders' invullen, nieuwe dingen proberen of een diverse twist geven.

We gluren binnen bij de 11.11.11-ers van Hechtel-Eksel. Zij organiseerden een nieuwe activiteit wat een fijn weerzien vormden voor de groep.

Image
Wandeling Hechtel-Eksel

Wat moeten we weten over jullie 11.11.11-werking?

"Al een 15-tal jaren organiseren we in Hechtel-Eksel ronde de periode van 11 november een ontbijtpakketten actie. De groep bestaat uit een 8-tal kernleden, maar voor de actie zelf doen we nog beroep op een 15 losse medewerkers. Al een langere tijd speelde de gedachte om, naast onze fondsenwervende activiteit, ook een meer inhoudelijke activiteit aan te bieden. Zo startte ons denkwerk dat tot onze wandeling leidde."

 

Wat waren jullie plannen?

"Hechtel-Eksel kent 66 nationaliteiten. We kozen ervoor om een "multiculturele wandleing" op te zetten. De activiteit heeft dan het doel om elkaar beter te leren kennen door in gemengde, kleine groepjes te wandelen en op een centraal plein samen te komen met muziek en proevertjes. Een activiteit die volgens ons perfect past in het thema van internationale solidariteit."

 Maar het bleek iets te ambitieus voor een eerste editie. Het concept was nog niet rijp om aan een grote groep aan te bieden. Daarom gooiden we het roer om en maakten er een activiteit voor onze kerngroep van. 

Image
Wandeling Hechtel-Eksel
Image
Wandeling Hechtel-Eksel

Een teambuildingactiviteit voor nu en een opstapje naar een uitgebreidere activiteit volgend jaar.

Met een aantal mensen van Syrische, Filipijnse en Turkse afkomst brachten we een gezellige namiddag door. Een wandeling, babbel lekkere Filipijnse koekjes, Syrische salade en een streepje Turkse baglama vormden de ingrediënten voor een geslaagde activiteit!

Deze activiteit is zeker een aanrader voor andere 11.groepen!