Gluren bij de 11.buren

Beweging
Image
Online concert Esther

Wie ben je en welke actie deed je ten voordele van 11.11.11?

"Ik ben Esther Verheye uit Gent. Tijdens de lockdown gaf ik elke week live concerten via Facebook. Ik wilde dit doortrekken om geld in te zamelen voor 11.11.11. Daarom speelde ik een online concert met 11 liedjes rond het thema solidariteit."

Het voordeel van deze actie is dat je veel mensen bereikt. Iedereen kan meekijken, maakt niet uit van waar ze zijn.

Hoe pakte je dit aan?

"Het eerste belangrijke werk was uiteraard reclame maken. Ik verspreidde flyers met een QR-code op en deed veel mond-aan-mond reclame. Daarna testte ik op voorhand de livestream via Youtube, omdat dit automatisch werd doorgelinkt naar het actieplatform, waar mensen  konden meevolgen. Ik had alles goed voorbereid en kon dan ook op tijd beginnen zodat de mensen niet moesten wachten."

Raad je het anderen aan om te doen en waarom?

"Ja! Er kruipt wel wat tijd in, maar de giften zien stijgen op de pagina is echt leuk. Ik weet niet hoe succesvol de actie momenteel zou zijn, nu er weer live concerten kunnen plaatsvinden, maar ik geloof dat mensen nog steeds willen steunen voor een digitale actie. Het voordeel van deze actie is dat je veel mensen bereikt. Iedereen kan meekijken, ongeacht waar ze zich bevinden."

Heb je een leuke anekdote van de actie?

"Tijdens het concert waren mijn vriend en een cameraman aanwezig in de kamer. Een van hen liet midden in een liedje zijn flesje vallen. Dat maakte een hels kabaal! Ik heb maar gedaan alsof er niets gebeurd was en gewoon verder gespeeld." (lacht)

Image
optreden Esther

Wil je ook een actie organiseren voor 11.11.11? Laat het ons weten.

Je vraag of opmerking kan je hier kwijt
Je hoeft ons je telefoonnummer niet te vertellen, natuurlijk. Maar er gaat niets boven een goed gesprek om elkaar te leren kennen.
Laat ons in je bericht weten wanneer dat wel of net niet uitkomt.