Image
Groepsfoto van alle deelnemers op het strand

11.11.11 voor vrijwilligers

Ben je vrijwilliger bij 11.11.11? Dan vind je hier een overzicht van de informatie die voor jou relevant is.

Ann uit Kortrijk is #1van11

Beweging
Image
Ann Kortrijk

Wat is voor jou de beste manier om de dag te beginnen?
De beste manier is met wat loop-stretch- of krachtoefeningen, anders komt het er vaak niet meer van. Maar het liefst start ik de dag in pyjama terwijl ik geniet van een kopje koffie of thee. Als dit buiten kan in de tuin, is dat helemaal top.

Wat doe je het liefst op een vrije zondag?

Traillopen, de natuur in trekken en daarna genieten van een mooi boek. Zodra corona weer voorbij is wil ik ook graag weer afspreken met familie of vrienden en samen iets drinken en bijpraten, liefst bij de vuurkorf of de BBQ.

Wat is je favoriete campagnethema van 11.11.11?

Het campagnethema doet er voor mij eigenlijk niet zoveel toe, wel dat 11.11.11 zich inzet voor structurele oplossingen samen met lokale mensen van over heel de wereld.

Wat is het meest hartverwarmende dat je ooit hebt meegemaakt?

Peuters en kleuters die onbevangen met anderen omgaan, los van kleur, eventuele beperking, leeftijd, … en die de olifant in de kamer spontaan benoemen en zo bespreekbaar maken.

Ik ben er van overtuigd dat het ondersteunen van lokale organisaties in het Globale Zuiden die aan structurele verandering werken, de meest zinvolle manier van ontwikkelingssamenwerking is.

Ann
Vrijwilligster 11.11.11 Kortrijk

Wat was je leukste ervaring bij 11.11.11?

Het bezoek van buitenlandse bezoekers uit de Filipijnen in 2019. We hebben hen mogen ontvangen en begeleiden.  Dit staat op een gedeelde eerste plaats, samen met de samenwerking die we hebben met de vrijwilligers van Natuurpunt bij de organisatie van de Trage Wegen Wandeling- en Loop. Sing for the Climate blijft voor mij toch ook wel een topmoment.

Waarom ben je vrijwilliger voor 11.11. 11?

Ik ben er ingerold via mijn echtgenoot die voor 11.11.11 werkte, zo zagen we elkaar toch af en toe tijdens de drukke campagnemaanden. 

Waarom ik vrijwilliger ben gebleven: vanuit de overtuiging dat het ondersteunen van lokale organisaties in het Globale Zuiden die aan structurele veranderingen werken, de meest zinvolle manier van ontwikkelingssamenwerking is. Dit gecombineerd met het lobby- en beleidswerk dat 11.11.11 doet en de fijne contacten met andere vrijwilligers maken dat ik dit al 20 jaar met veel plezier doe.