Image
Groepsfoto van alle deelnemers op het strand

11.11.11 voor vrijwilligers

Ben je vrijwilliger bij 11.11.11? Dan vind je hier een overzicht van de informatie die voor jou relevant is.

Alles wat je wil weten over je sensibiliserende actie

Doe je mee?

We geven jullie graag wat inspiratie: allerlei info over het filmaanbod, leestips, sprekers, een Expo klimaatrechtvaardigheid door de ogen van jonge kunstenaars.

Maak zeker gebruik van het actieplatform van 11.11.11 om je activiteit aan te kondigen en eventueel tickets te verkopen. Onderaan deze pagina vind je ook praktische info over verzekering en een financieel draaiboek.

Image
Holding up the Sky

Organiseer een filmvoorstelling

Dit jaar kan je aan de slag met 2 nieuwe films: 'Holding up the sky’ en ‘The Illusion of Abundance'. Interesse voor het organiseren van een filmavond?

  • Het filmaanbod kan je hier ontdekken.
  • Extra tip: raadpleeg het stappenplan ‘hoe organiseer je makkelijk een filmvertoning’.

Leestips

Verspreid mee leestips.

Lees je graag boeken? Ontdek onze leestips over klimaatonrecht. Ga zeker langs met de boekentips bij je lokale bibliotheek of je favoriete boekhandel.  Neem enkele campagneaffiches mee. Vraag een tafel of een plek waar je enkele boeken uit de lijst in de kijker kan zetten, in het kader van de 11.11.11-campagne.

In oktober voegen we enkele nieuwe leestips toe, boeken met focus op klimaatonrecht en oplossingen.

>> Interesse alle info lees je hier.

Of organiseer een lokale boekvoorstelling ‘Van liefdadig naar rechtvaardig’

>> Ontdek hier alle info.

Image
Leestips
© unsplash

Sprekers

Ben je op zoek naar een straffe spreker voor je lokale debat of voor een nagesprek bij een film? Ga dan als volgt te werk:

  • Verzamel vooraf alle info over je activiteit: welk soort spreker zoek je? Welk format heb je in gedachten vb. panelgesprek, debat, of werk je met 1 spreker? Rond welk thema? Voor hoeveel mensen organiseer je de activiteit? ...
  • Contacteer de vrijwilligersondersteuners: stuur de eerste info en jouw concrete vraag naar vrijwilliger[at]11.be. Vermeld je gsm nr. in de mail zodat we je hierover makkelijk kunnen contacteren om verder af te stemmen.
Image
Illustratie Amapolay - The Time is Now
© Amapolay: The Time is Now - Peru, 2022

Expo klimaatrechtvaardigheid door de ogen van jonge kunstenaars

In het kader van de campagne is er dit jaar een expo over klimaatrechtvaardigheid ter beschikking. Organiseer je een activiteit en heb je ergens een goed zichtbare plaats? Hang dan zeker deze prachtige tentoonstelling op.

11.11.11 vroeg aan 4 dichters en 4 illustratoren om volgende vraag te beantwoorden:

Hoe ziet een klimaatrechtvaardige wereld in jouw droom eruit.

>> Ontdek hier meer info

Inspiratie voor je actie?

We stellen je 5 activiteiten voor. Snuister door het aanbod op 11.be/inspiratie.  Je vindt er niet alleen een beschrijving maar ook een draaiboek en de nodige tools om aan de slag te gaan.

Doen.

Image
Actie Noorderwijk Herentals

Praktische info

Verzekering 11.11.11 vrijwilligers

Als 11.vrijwilliger ben je verzekerd voor lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid. Let op! Organiseer je een actie/activiteit buiten de najaarscampagne (15/10 t.e.m. 30/11), laat ons dit dan zeker weten, dan kunnen we jou ook verzekeren op die momenten. Waarvoor ben je nu juist verzekerd en hoe doe je aangifte?

Je leest er hier alles over.

Handleiding fondsenwervende activiteiten

In deze handleiding kan je o.a. lezen hoe je de centen van een actie doorstort en hoe je onkosten kan recupereren als je werkt via het actieplatform.

Download hier de handleiding

Organisatienota

Als organisatie die werkt met vrijwilligers, moet je je vrijwilligers op de hoogte brengen over bvb. onze verzekeringen.  Dat kan via onze organisatienota.  Hang hem op tijdens je activiteit, of bezorg hem digitaal.

Download de organisatienota