Image
Groepsfoto van alle deelnemers op het strand

11.11.11 voor vrijwilligers

Ben je vrijwilliger bij 11.11.11? Dan vind je hier een overzicht van de informatie die voor jou relevant is.

Alles wat je wil weten over je fondsenwervende actie

Tijdens de najaarscampagne, organiseren jij en heel wat andere 11.11.11 vrijwilligers, ongelofelijk veel toffe fondsenwervende activiteiten: een quiz, een wandeling, een verkoopactie, een ontbijt, een optreden...  Met al die acties brengen we samen heel wat mensen op de been.
Om het financiële luik van je activiteit zo eenvoudig mogelijk te maken, maak je best een actiepagina op het actieplatform aan.  

Mogelijks zit je toch nog met wat vragen over het doorstorten van de centen of wil je weten hoe je je onkosten kan recupereren als je via het actieplatform werkt. Dit kan je lezen in de handleiding fondsenwervende activiteiten.
Je vindt er ook de linken naar de processen-verbaal voor de gemeentelijke toelage en het baar geld.

Handleiding fondsenwervende activiteiten 

 

Image
Actie Noorderwijk Herentals
Image
Brievenbussen in Yellowstone
©unsplash-Paula-Hayes

Dit jaar staat het 'bussen' extra in de kijker! Het bussen van onze solidariteitsbrieven met campagneverhaal en giftvraag is een grote inkomstenbron voor 11.11.11. Niet alleen is de opbrengst tijdens de najaarscampagne groot, maar het levert ook nieuwe schenkers op waar we doorheen het jaar kunnen op bouwen.  Graag willen we jou dan ook dit jaar extra aanmoedigen om de wandelschoenen aan te trekken en in heel je buurt de brieven te bussen!  

Zin om eraan te beginnen? Ontdek hier hoe je eenvoudig kan starten met bussen. 

Verzekering

Als 11.vrijwilliger ben je verzekerd voor lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid. Let op! Organiseer je een activiteit buiten de najaarscampagne (15/10 t.e.m 30/11)? Laat ons dit dan zeker weten. We kunnen jou dan ook verzekeren op die momenten. Waarvoor ben je nu juist verzekerd? Lees er hieronder alles over.

Verzekeringen voor 11.11.11-vrijwilligers  

Aangifte doen

Organisatienota

Als organisatie die werkt met vrijwilligers, moet je je vrijwilligers op de hoogte brengen over bvb. onze verzekeringen.  Dat kan via onze organisatienota.  Hang hem op tijdens je activiteit, of bezorg hem digitaal.

Download de organisatienota

QR-codes

QR-codes voor betalingen of giften:

  • De Twikey QR-code voor online giften.  Met deze code komen gebruikers eerst terecht op een formulier waar ze hun adres kunnen invullen voor een fiscaal attest.  Daarna kunnen ze meteen een gift doen.  Je kan deze code downloaden als je de actiepagina 'Inzamelactie voor online giften - Ga bussen in je buurt' aanmaakt.
  • De Payconiq QR-code voor online betalingen.  Organiseer je een verkoopactie, een quiz of een etentje?  Dan heb je een Payconiq code nodig voor wie geen cash bij heeft.  Je kan je Payconiq-code downloaden als je een actiepagina aanmaakt via het actieplatform.  Dat kan bij alle soorten acties, behalve bij 'Ga bussen in je buurt - Inzamelactie voor online giften'.  Kies hier je actie.

QR-codes voor de promotie van je actie:

Misschien ben je niet op zoek naar een betaal-code, maar wil je op je affiches graag een QR-code plaatsen die leidt naar de actiepagina van je activiteit?  Zo vinden mensen meer info en kunnen ze ook inschrijven.
Dan maak je eenvoudig je eigen qr-code aan.  Kopieer de url van je pagina en maak een qr-code aan via een qr-code generator.  Wij hebben goede ervaringen met the-qr-code-generator en gratisqrcode.

Lukt het toch even niet?  Contacteer een vrijwilligersondersteuner via vrijwilliger [at] 11.be of bel naar 0473 24 05 10.