Image
Start deur-aan-deuractie in Kuurne

11.11.11 voor vrijwilligers

Ben je vrijwilliger bij 11.11.11? Dan vind je hier een overzicht van de informatie die voor jou relevant is.

Verspreid onze boekentips

De klimaatcrisis treft niet iedereen even hard. Integendeel. De grootste gevolgen raken vooral de mensen en landen die er het minst verantwoordelijk voor zijn en die weinig middelen hebben om er iets aan te doen.  In Bangladesh verdwijnen vissersdorpen in de stijgende zee. In Zambia leidt de droogte tot extreme hongersnood. In Brazilië worden volledige gemeenschappen verdreven door bosbranden.

Samen schudden we overheden en bedrijven wakker, financieren we lokale organisaties in Latijns-Amerika, Azië en Afrika en zorgen we dat iedereen ter wereld de klimaatuitdagingen de baas kan. Samen pakken we klimaatonrecht aan. Nu het nog kan. 

Image
Boekenrek in een bibliotheek

Inspirerende boekentips - voor wie?

Lees je graag boeken? Ontdek onze leestips over klimaatonrecht.

Ben je vrijwilliger? Ga zeker langs met de boekentips bij je lokale bibliotheek of je favoriete boekhandel.  Neem enkele campagneaffiches mee. Vraag een tafel of een plek waar je enkele boeken uit de lijst in de kijker kan zetten, in het kader van de 11.11.11-campagne 'Klimaatonrecht raast verder'.

Werk je zelf in een bibliotheek?  Om de campagne naar het brede publiek te brengen, doen we graag een beroep op jou. Want ook in de bibliotheek kan je de campagne zichtbaar maken.

De boekenlijst omvat heel wat interessante boeken.  We hopen dat je door deze tips inspiratie krijgt om de campagne in jouw bibliotheek in de kijker te zetten.

We maken momenteel een update van enkele nieuwe leestips focus Klimaatonrecht en oplossingen. Vanaf half oktober ontdek je onze nieuwe leestips.

Download de boekenlijst

Benieuwd naar de korte inhoud van elk van deze boeken?  Vrijwilliger Rik maakte een overzicht met een beschrijving per boek: