Image
Forward Fest, 15 & 16 oktober 2020

From supertanker to speedboat: agility and NGOs

Vr 16 okt van 13-14u

Sprekers: Seth Maenen (Workitects), Danny Jacobs (Bond Beter Leefmilieu), Bram Doolaege (StreetwiZe)
Taal: Nederlands

Hoe kunnen organisaties zich organiseren om beter in te spelen op omstandigheden die steeds veranderen?

De wereld is voortdurend in beweging en wie zich niet aanpast loopt het risico om achterop te hinken. Organisatiemodellen en structuren van gisteren zijn misschien niet meer passend voor de context van morgen. Hoe kunnen organisaties zich organiseren om beter in te spelen op omstandigheden die steeds veranderen?

Drie sprekers van verschillende achtergronden geven hun mening over veranderende omstandigheden en hoe organisaties zich kunnen aanpassen. Workitects staat voor positieve veranderingen in de manier waarop arbeid georganiseerd wordt in organisaties zodat ze hun volle potentieel kunnen benutten. Bond Beter Leefmilieu evolueerde  van een hiërarchische organisatie naar een echte netwerkorganisatie. StreetwiZe, de business component van Mobile School, staat voor purpose gedreven organisatieverandering.

Sprekers

Seth Maenen is “workitect” (change manager) bij Workitects en is continu op zoek naar verbinding tussen theorie, data en praktijk. Zijn focus ligt op het ontwikkelen van goed onderbouwde en – waar mogelijk – datagedreven interventies in organisaties. In 2018 publiceerde hij het boek “Van Babel tot ontwerp”.

Zijn expertise: werkbaarheid en welzijn, change management, organisatieontwerp, strategie, projectmanagement, procesanalyses, leiderschap, jobinhoud van medewerkers, teamontwikkeling en autonome teams.

Image
Seth Maenen
Seth Maenen

Danny Jacobs is algemeen directeur bij de Bond Beter Leefmilieu. Hij heeft een brede ervaring in alle aspecten van non-profit management en strategische beleidsplanning, maar ook circulaire economie, klimaat, ruimtelijke ordening, natuur en bosbeheer en belangenbehartiging op Belgisch en Europees niveau.

Image
Danny Jacobs
Danny Jacobs

Bram Doolaege is docent aan de universiteit Gent en mede-oprichter en partner bij StreetwiZe, waarbij hij  evidence-based, praktijk en ondernemerschap met elkaar combineert.

Door ervaring en opleiding ontwikkelde hij expertise in de domeinen academische research, uitvoerende coaching, leiderschapsontwikkeling, talent management, individuele en groepsontwikkeling en business strategie.

Image
Bram Doolaege
Bram Doolaege