Image
Road to glasgow algemeen

The Road to Glasgow

Omdat 11.11.11 klimaatrechtvaardigheid hoog in het vaandel draagt, sloegen we de handen in elkaar met jeugddienst Globelink voor een nieuw project: The Road to Glasgow. Benieuwd naar wat het jongerencollectief zoal uitsteekt? Interesse om deel te nemen?

Neem jij ook deel aan het jongerencollectief The Road to Glasgow?

Watch Jongerencollectief 'The Road to Glasgow' on YouTube.
Image
visual road to glasgow

Jongerencollectief 'The Road to Glasgow'

Van 1 tot 12 november 2021 vond de internationale klimaatconferentie van de Verenigde Naties plaats (COP26) in Glasgow. Het jongerencollectief wil haar stem laten horen doorheen het hele jaar met interessante uitwisselingsmomenten, originele acties, een zomer-meerdaagse etc . 

We willen directe klimaatactie voeren waarin we de intersectionele klimaatstrijd duidelijk op de agenda willen zetten. Klimaatactie is intersectioneel want de oorzaken van crisissen hebben dezelfde wortels: kolonialisme, kapitalisme, seksisme, klimaatvraagstukken,... Deze problemen staan niet los van elkaar.

We vormen een los collectief, waar je te allen tijde deel van kan uitmaken!

  • ben je jonger dan 30 
  • heb je een hart voor het klimaat 
  • vind je ook dat het tijd is voor verandering 

Verenig je dan nu in ons collectief, laat je stem horen en strijd mee voor onze toekomst.  

>> Join ons collectief 

Wens je meer informatie? Mail dan naar daphne@globelink.be.

Image
Mural Dilbeek
Mural - Dilbeek

And action!

Wat stond er tot nu toe zoal op de agenda?

Goesting om mee te doen? Join onze facebookgroep of stuur een mailtje naar pieter@globelink.be en of daphne@globelink.be. 

Wat hebben we al gedaan?

Op ons kick-off event op 2 maart waren we met een 50-tal gemotiveerde jongeren. Als frisse opener bracht Laura Verónica Muñoz, internationale klimaatactiviste uit Colombia, een inspirerende speech.  In kleinere groepen werd er gebrainstormd over de klimaatcrisis:

  • Klimaat & milieu/ecologie/biodiversiteit, Klimaat & seksisme/gender, Klimaat & dekolonisatie, Klimaat & sociale rechtvaardigheid/armoede en Klimaat & kapitalisme/economie.

Iedere groep formuleerde hierrond een aanbeveling. Tot slot gingen we  gingen in dialoog met de beleidsmakers en deelden we onze bekommernissen en bezorgdheden over de aanpak van de klimaatcrisis. Lees hier de aanbevelingen van de jongeren.

De voorbije weken hebben we verder gebrainstormd over concrete acties die we kunnen doen en... er zijn plannen gesmeed! Momenteel werken we in verschillende teams verder (inhoud, logistiek, communicatie, ..) om er echt een succes van te maken.

Image
graffiti actie jongerencollectief The Road to Glasgow

Jongeren in actie - Graffiti-actie weekend 29 en 30 mei

Met creatieve acties in 6 verschillende steden (Leuven, Antwerpen, Gent, Hasselt, Kortrijk en Brussel) vraagt het collectief - The Road to Glasgow - aandacht voor de klimaatcrisis. Aan de hand van verschillende slogans (met eco-krijtspray) maakten honderden jongeren hun aanbevelingen voor de aanpak van de klimaatcrisis kenbaar. 

In aanloop naar de COP26 in Glasgow, de internationale klimaatconferentie in november 2021, willen we via directe klimaatactie politici aansporen om écht werk te maken van een daadkrachtig klimaatbeleid
Daarom trokken op 29 en 30 mei meer dan 400 jongeren gewapend met afwasbare eco-krijtspray, raamstiften en sjablonen de straat op om aandacht te vragen voor hun aanbevelingen in de aanpak van de klimaatcrisis.

Lees hier op deze webpagina de aanbevelingen van de jongeren.

Terugblik op een bruisend klimaatactiekamp

Een korte terugblik op de zomer-meerdaagse rond klimaat van 5 juli tot 8 juli in Brussel kan je hier lezen. Een organisatie van Globelink in samenwerking met 11.11.11.

Image
Gefinancierd door de EU

The Road to Glasgow wordt georganiseerd met de financiële steun van de Europese Unie. De inhoud van dit traject valt uitsluitend onder de verantwoordelijkheid van 11.11.11 en kan in geen geval worden beschouwd als een weerspiegeling van de standpunten van de Europese Unie.