Image
Teach for SDG's. Een inspiratiegids rond SDG's voor scholen

In je school aan de slag met de SDG's

Werk met je leerlingen aan een betere wereld met de Sustainable Development Goals of SDG’s. Deze 17 duurzame ontwikkelingsdoelen werden in 2015 opgesteld door de Verenigde Naties om de wereld duurzamer te maken. Deadline: 2030.

 

Gids vol tips en suggesties

Wil je graag meewerken aan minder armoede, meer gelijkheid in de wereld, gevarieerd voedsel voor iedereen, gezonde oceanen, gelijkheid tussen mannen en vrouwen …? Deze gids zit vol inspiratie om aan de slag te gaan. We hebben zonet een update gemaakt van de gids.

Heel wat ngo’s en organisaties werkten mee aan deze digitale bundel, die je zowel in het basis- als het secundair onderwijs kan gebruiken. Vanuit de gids kan je doorklikken naar alle tips en suggesties.
 

Watch Teach For SDG’s inspiratiegids on YouTube.
Image
Toekomstmakers

Toekomstmakers: met een reizende filmstudio naar scholen

Actief burgerschap is belangrijker dan ooit. Met Toekomstmakers van JEF stimuleer je leerlingen van het 5de en 6de leerjaar om hun eigen toekomst vorm te geven. Aan de hand van levendige  workshops, een mobiele filmstudio en een online platform waar ze advies krijgen van bekende mensen.

Image
Equator internationaal leerplatform
© vzw Equator

Ga aan de slag met filmpjes van leerlingen wereldwijd

Equator vzw is een internationaal platform dat leerlingen uit alle hoeken van de wereld samen laat groeien naar actief wereldburgerschap. Vrijwilliger Roel Nollet richtte het op, samen met enkele anderen. Benieuwd?

Of neem een kijkje op KlasCement

KlasCement biedt je een goed overzicht van allerhande lesmateriaal dat leerlingen laat kennismaken met duurzame ontwikkelingsdoelstellingen en hen laat nadenken over mogelijke oplossingen. Of bezoek deze themapagina op KlasCement rond de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen; een overzichtspagina aangemaakt door Kruit, MOS en 11.11.11.